Powered by

Κ. Κουμής: Έρχονται κίνητρα για τον αγροτουρισμό-Ευθυγράμμιση στο οικοσύστημα του τουριστικού επιχειρείν

Ο καθορισμός των σωστών πολιτικών για τον τουρισμό είναι σημαντικός για να εξασφαλιστεί η στρατηγική ευθυγράμμιση στο οικοσύστημα του τουριστικού επιχειρείν, διεμήνυσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σύμφωνα με τον οποίο ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για σχέδιο παροχής κινήτρων στον τομέα του αγροτουρισμού -βασική τάση διεθνώς- που θα αποσκοπούν στην περαιτέρω στήριξή του.

Σε ομιλία του στο 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, διατύπωσε αρχικά τη θέση ότι η δυναμική και πολυδιάστατη φύση του τουρισμού, απαιτεί συνεχή αξιολόγηση των τάσεων της αγοράς, οι οποίες τροφοδοτούν τη χάραξη πολιτικής.

"Οι πολιτικές, με τη σειρά τους, επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, προσδίδοντας ανθεκτικότητα στην τουριστική Βιομηχανία», ανέφερε. Για το λόγο αυτό, τόνισε, η κύρια προτεραιότητα του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι η επίτευξη ευθυγράμμισης σε όλο το εθνικό οικοσύστημα τουρισμού.

Κατά τον Υφυπουργό, ο προορισμός επηρεάζεται από τις αποφάσεις και τις δράσεις πολλών διαφορετικών φορέων κάτι που σημαίνει πως "αν θέλουμε να επιτύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιτύχουμε ευθυγράμμιση".

Για να επιτευχθεί η ευθυγράμμιση, εξήγησε, είναι σημαντικό να τεθούν κοινές προτεραιότητες και κοινοί στόχοι ως εταίροι και μέλη του κυπριακού τουριστικού οικοσυστήματος.

"Μόλις το πετύχουμε αυτό, θα πετύχουμε και τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού τουριστικού τομέα", είπε και ότι, ως εκ τούτου, "η οικοδόμηση ανθεκτικότητας και η επίτευξη ευθυγράμμισης θα πρέπει να είναι οι κοινοί μας στόχοι".

Νωρίτερα, είπε ότι η τουριστική βιομηχανία για να γίνει ακόμη πιο επιτυχημένη, οι πολιτικές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη βιομηχανία, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις τάσεις της αγοράς για τις οποίες διαθέσιμα είναι σχέδια κινήτρων και ότι θα πρέπει να οδηγούν στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα.

Αναφορικά με το σημείο αυτό ο κ. Κουμής είπε συγκεκριμένα, ότι σε αντίθεση με την τιμή, η ποιότητα της εμπειρίας είναι αυτή που μένει στη μνήμη του επισκέπτη για πολύ καιρό". Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση επενδύει μεγάλα ποσά στη βελτίωση των υποδομών.

Όσον αφορά τις πολιτικές για ανταπόκριση στις τάσεις της αγοράς, εξήγησε ότι στον αγροτουρισμό η αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Πολιτείας, ενημερώνοντας στο σημείο αυτό το κοινό, ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί σχέδιο παροχής κινήτρων που θα στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών στις εν λόγω περιοχές.

Όσο αφορά την τάση του πολιτιστικού τουρισμού, η χώρα επανασχεδιάζει και επαναπροσδιορίζει την έννοια της Αφροδίτης και βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας διαδρομών με εστίαση στην εποχή των Λουζινιανών στην Κύπρο.

Μια άλλη μεγάλη τάση, γνωστή ως bleisure, βρίσκεται επίσης υπό στενή παρακολούθηση από τη χώρα, σχετικά με την οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία σχέδιο για την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου για τους ψηφιακούς νομάδες.

Η γαστρονομία, η ευεξία και ο προσβάσιμος και ο αθλητικός τουρισμός είναι επίσης πτυχές που εξετάζονται έντονα από την κυβέρνηση, η οποία προχωρεί σε σειρά δράσεων με σκοπό την βελτίωσή τους.

Δειτε Επισης

Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Λένε «οui» στην Κύπρο οι Γάλλοι τουρίστες-Μεγάλη αύξηση και προς νέο ρεκόρ αφίξεων στην χώρα μας
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
30 χρόνια αριστείας: Γιορτάζοντας την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν
Στον αστερισμό της Eurobank με ηχηρή επικρότηση η Ελληνική-Ευοίωνο μέλλον με νέες προοπτικές και ευκαιρίες
Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας