ΠΟΒΕΚ: «Δικαίωση» η κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 για τις εταιρείες-Χαιρετίζει τα μέτρα στήριξης

Για «δικαίωση» των διαχρονικών προσπαθειών και ενεργειών που κατέβαλε από το 2018 κάνε λόγο η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ, σε σχέση με την κατάργηση του "ισοπεδωτικού και άδικου", όπως το χαρακτηρίζει, ετήσιου τέλους των €350 για τις εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το τελευταίο πακέτο μέτρων στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αναφέρει ότι με επιστολή της τη Δευτέρα ζήτησε τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων περαιτέρω στήριξης των μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ έχει θέσει ενώπιων του Προέδρου είναι η συμμετοχή της στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα και στο Δ.Σ. της ΑνΑΔ, η αυξητική τάση των ενοικίων και ο εκσυγχρονισμός του Νόμου του ενοικιοστασίου, τα νομοθετικά ρυθμισμένα, ωφέλιμα και λειτουργικά ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και θεσμοθέτηση των ξεπουλημάτων.

Επιπλέον, στην ατζέντα προς συζήτηση βάζει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, ζητώντας φωτοβολταϊκά για όλες τις επιχειρήσεις, το "«νόμιμο» και παράνομο", όπως αναφέρει, εμπόριο από τις κατεχόμενες περιοχές και την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση.

"Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει τον αγώνα για προώθηση των προβλημάτων των ΜμΕ του τόπου μας τόσο προς την εκτελεστική εξουσία και την Κυβέρνηση όσο και μέσω της Βουλής, των κομμάτων και όλων των θεσμικών οργάνων", σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ζητώντας η αναγνώριση του ρόλου των ΜμΕ ως ατμομηχανής, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της οικονομίας, να μετουσιώνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, μέτρων στήριξης και πρακτικών ενεργειών.

Δειτε Επισης

Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν