Αιγοπροβατοτρόφοι: Ξεκάθαρο το ευρωπαϊκό δικαστήριο-Όχι σε ενέργειες που θα βλάψουν το χαλλούμι

Η Συντονιστική Επιτροπή των Αιγοπροβατοτρόφων με χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., η οποία απορρίπτει στο σύνολο της την προσφυγή που καταχωρήθηκε για ακύρωση του Εκτελεστικού Κανονισμού που κατοχυρώνει το χαλλούμι ΠΟΠ.

Σε ανακοίνωση, η Συντονιστική εκφράζει ευχαριστίες στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε με επιτυχία τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προστάτευσε το χαλλούμι, όπως αναφέρεται.

Η Συντονιστική εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη παραγωγή και εμπορία του χαλλουμιού ΠΟΠ θα αντιληφθούν το ξεκάθαρο μήνυμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα σταματήσουν τις οποιεσδήποτε ενέργειες ιδιοτελούς χαρακτήρα, οι οποίες μπορούν να βλάψουν επικίνδυνα το εθνικό μας προϊόν και την οικονομία της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Με αίσθημα υψηλής ευθύνης και πνεύμα καλής συνεργασίας καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Γεωργίας, τους τυροκόμους και τους αγελαδοτρόφους να εργαστούμε υπεύθυνα για την προστασία και προώθηση του χαλλουμιού ΠΟΠ, με γνώμονα πάντα τον Εκτελεστικό Κανονισμό που κατοχυρώνει το προϊόν και καθορίζει ξεκάθαρα τις προδιαγραφές του», αναφέρεται.

Σημειώνεται εξάλλου ότι μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους, η Συντονιστική Αιγοπροβατοτρόφων θα τοποθετηθεί εκ νέου δημόσια  μετά τη συνάντηση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας” ΛΤΔ. η Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου, η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας ΛΤΔ, η ΟΝΑΠ ΛΤΔ, η Μ - Π.Ο.ΑΙ ΛΤΔ, η Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας) ΛΤΔ και η Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ.

Δειτε Επισης

Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Νέος CEO του Ομίλου CTC o Βασίλης Ευγένιος-Εκτελεστικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Απαγορεύεται η μεταφορά της αργίας