Στην Γάνδη για το Eurogroup o Μάκης Κεραυνός-Tα θέματα στην ατζέντα

Ο Υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Γάνδη, προκειμένου να συμμετέχει την Παρασκευή και το Σάββατο στις εργασίες του Eurogroup, καθώς και της Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που διοργανώνεται από τη Βελγική Προεδρία.

Τις εργασίες της Συνόδου θα απασχολήσουν τα επόμενα βήματα για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών στην ΕΕ, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας να συμβάλει στην ενίσχυση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στις κεφαλαιαγορές.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν, επίσης, τις μακροοικονομικές εξελίξεις και προοπτικές στην Ευρωζώνη, στη βάση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου, οι Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, με θέμα τη μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό το φως των αυξανόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων και των νέων προτεραιοτήτων της ΕΕ, στην παρουσία και της νέας προέδρου της Τράπεζας Nadia Calviño.

Τέλος, οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, θα εξετάσουν τρόπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, με τον Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής ειδικής ομάδας Εργασίας που συστάθηκε για το εν λόγω θέμα, κατόπιν εντολής της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων