Ιωάννα Φιάκκου: Ακόμη ένας σημαντικός στόχος παίρνει σάρκα και οστά με τη λειτουργία της ΕΠΑ

Την ικανοποίησή της για την έναρξη της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού(ΕΠΑ) εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων(ΕΑΣ) Ιωάννα Φιάκκου, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε παίκτη, με στόχο την προαγωγή της υγιούς στοιχηματικής συμπεριφοράς και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού, πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των στρατηγικών επιδιώξεων της Αρχής για τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, καθώς και της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022-2025.

Σύμφωνα με την κ. Φιάκκου, η ανάπτυξη της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΑΣ για την προστασία των παικτών και τη δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου περιβάλλοντος για τον τομέα του στοιχήματος.

Όπως εξήγησε περαιτέρω, σε πρώτο στάδιο η πλατφόρμα αφορά μόνο τις διαδικτυακές σελίδες παροχής υπηρεσιών στοιχήματος οι οποίες κατέχουν άδεια Κλάσης Β από την Αρχή, ενώ η πλατφόρμα είναι δυναμική και δύναται να εμπλουτιστεί με περισσότερες λειτουργίες.

«Με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού», υπογράμμισε η Ιωάννα Φιάκκου, «απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο την ένταξη στην πλατφόρμα συγκεκριμένων ομάδων όπως είναι οι αθλητές, σε συνεργασία πάντα με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και κρατικούς φορείς.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και η ενίσχυση της διαφάνειας στον αθλητισμό, κάτι το όποιο βρίσκεται υψηλά στις στρατηγικές επιδιώξεις της Αρχής».

Καταλήγοντας, η Ιωάννα Φιάκκου εξέφρασε την ικανοποίηση της ΕΑΣ για το γεγονός ότι ένας ακόμη σημαντικός στόχος παίρνει σάρκα και οστά, αλλά και για το γεγονός ότι γίνονται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των στόχων που τέθηκαν μέσα από τη Στρατηγική Ασφαλούς Παιχνιδιού.

«Ενισχύοντας», επισήμανε, «τους προστατευτικούς παράγοντες του κοινού και συμβάλλοντας στη μείωση της ευαλωτότητάς τους, καθώς και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου».

Δειτε Επισης

Λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και δήμο
Πυρ και μανία με Χρύσανθο Σαββίδη οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαιδεύσης-Σύγκρουση συμφερόντων
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία