Powered by

Σ. Μαρκίδης: Τax For All με τεχνητή νοημοσύνη-Σε πλήρη λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Σε πλήρη λειτουργεία μπαίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2025 το Tax For All δήλωσε ο Έφορος Φορολογίας του Τμήματος Φορολογίας Κύπρου, Σωτήρης Μαρκίδης.

Σε ομιλία που παρέθεσε στο 7ο Cyprus International Tax Conference, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περισσότερες ενότητες, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, σχετικά με το Tax For All, είπε: “Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, εγκαινιάσαμε με επιτυχία τη λύση λογισμικού Tax For All (TFA). Τους τελευταίους μήνες, το TFA χρησιμοποιήθηκε από επαγγελματίες και φορολογούμενους για λειτουργίες έμμεσης φορολογίας. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής».

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να προσθέσουν σταδιακά περισσότερες ενότητες, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως είπε «σχεδιάζουμε να προσθέσουμε σταδιακά περισσότερες ενότητες, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης και αναμένουμε ότι το TFA θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το καλοκαίρι του 2025».

Νωρίτερα, τόνισε πως η φορολογική μεταρρύθμιση, επηρεάζει την κοινωνία όλη και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι. Τόνισε τη σημασία όπως περιλαμβάνει τα σωστά μεγέθη για συμμόρφωση, η απλότητα και κοινωνική σταθερότητα όπως επίσης και συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και άλλες διεθνείς φορολογικές πτυχές.

Σχετικά με την επιθυμία της κυβέρνησης να αυξήσει το αφορολόγητο εισόδημα από 19.500 ευρώ σε 24.500 ευρώ, ο κ. Μαρκίδης, ειπε, ότι εκτιμάται πως η αύξηση αυτή θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Συμπληρώνοντας είπε: "Για να μειώσουμε αυτή τη μείωση των φορολογικών εσόδων, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε τους φορολογικούς συντελεστές και τις κλίμακες. Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο θέσπισης φόρου υπεραξίας όχι μόνο στα κέρδη που προκύπτουν από την πώληση ακινήτων αλλά και στα κέρδη από την πώληση άλλων πολυτελών περιουσιακών στοιχείων που έχουν κεφαλαιουχικό χαρακτήρα".

Δήλωσε ακόμη πως η Πολιτεία κάνει σκέψεις για να αυξήσει τα πρόστιμα σε ό,τι αφορά τη μη συμμόρφωση.

Όσον αφορά τις φορολογικές εισπράξεις, «πρέπει να βρούμε καινοτόμους τρόπους για να τις αυξήσουμε», είπε. Ένα πιθανό μέτρο είναι να μπορεί ο Επίτροπος Φορολογίας να δέχεται από τον φορολογούμενο, σε εθελοντική βάση, ακίνητη περιουσία ως μέσο εξόφλησης φορολογικών οφειλών, σημείωσε.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για φορολογική μεταρρύθμιση με προσαρμοστικότητα.

«Το Τμήμα Φορολογίας Κύπρου παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή με τους φορολογούμενους και τους εκπροσώπους τους.

Ως Φορολογική Διοίκηση σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την υποστήριξη του σχεδίου της φορολογικής μεταρρύθμισης και την επιτυχή εφαρμογή του και θα είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε αποτελεσματικά σε οποιεσδήποτε αλλαγές», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Στο 2,2% ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν