Powered by

MHV: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Aphrodite Hills από την W.R.A. Consultants

Το πράσινο φως άναψε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για μεταβίβαση στην W.R.A. Η Consultants Ltd του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε η MHV Mediterranean Hospitality Venture Plc στην Aphrodite Hills Resort Limited.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την MHV στις 8 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η W.R.A. Η Consultants Ltd (WRA) έλαβε την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 5 Φεβρουαρίου 2024 και ότι ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024 η μεταβίβαση στην WRA των μετοχών που κατείχε η MHV στην Aphrodite Hills Resort Limited (AHRL).

Διαβάστε εδώ: Στην ΕΠΑ η συμφωνία W.R.A. Consultants με MHV για Aphrodite Hills

Ειδικότερα, μετά από ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η MHV Mediterranean Hospitality Venture Plc προχώρησε στην πώληση του εναπομείναντος μετοχικού της μεριδίου στην AHRL, ήτοι 34.980.292 κοινές μετοχές και 29.917 εξαγοράσιμες προνομιούχες μετοχές, που αποτελούν το 50% του συνόλου του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της AHRL, στην WRA. Όπως τονίζεται, η συναλλαγή, η οποία ακολουθεί την αρχική πώληση του 50% του μεριδίου της MHV στην AHRL στην WRA στις 24 Νοεμβρίου 2022, είναι σύμφωνη με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας.

Το συνολικό τίμημα που καταβάλλεται στην εταιρεία για τη συναλλαγή ανέρχεται στα €30 εκατ. σε μετρητά και αποτελεί συναλλαγή σε καθαρά εμπορική βάση.

Διαβάστε εδώ: MHV: Πουλά στην W.R.A. Consultants το 50% του Aphrodite Hills

Τονίζεται ότι η AHRL και οι θυγατρικές της δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη θέρετρων και χώρων αναψυχής, καθώς και στη διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Η AHRL κατέχει, διαχειρίζεται και λειτουργεί το πέντε αστέρων Aphrodite Hills Resort Hotel, στην Πάφο. Στις 30 Ιουνίου 2023, το σύνολο του ενεργητικού της AHRL σε ενοποιημένη βάση ανερχόταν σε €101 εκατ., οι συνολικές υποχρεώσεις της σε €69,5 εκατ. και τα συνολικά ίδια κεφάλαια σε €31,5 εκατ.

Η συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση της εσωτερικής χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Σημειώνεται ότι επί του παρόντος η επένδυση της MHV στην AHRL αναγνωρίζεται στις ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις ως «Επενδύσεις σε Κοινοπραξίες» και λογιστικοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Η συναλλαγή δεν έχει καμία επίδραση στην υπεραξία της εταιρείας, όπως αναφέρεται στις ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις. Η επίδραση της συναλλαγής στα λογιστικά κέρδη ή ζημίες της εταιρείας θα αποτυπωθεί στις συνοπτικές ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας στις 30 Ιουνίου 2024. Οι προοπτικές της εταιρείας μετά την εν λόγω συναλλαγή παραμένουν θετικές.

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming