Pascal Education: Δημιούργησε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για εκπαίδευση

Το πρώτο συνομιλητικό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για την εκπαίδευση, γνωστό ως Ainstein Junior, δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας ενός δασκάλου και ενός μαθητή του Pascal Education, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται, ο Ainstein Junior κατασκευάστηκε για να αλληλεπιδρά με τους μαθητές άριστα σε διάφορες γλώσσες, όπως τα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Ρωσικά και τα Ιταλικά. Η δημιουργία του κατέστη δυνατή με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και την καινοτόμο χρήση τεχνολογιών εκτύπωσης 3D.

Σημειώνεται ότι το εγχείρημα διήρκεσε πέντε μήνες, φέρνοντας κοντά μία αφοσιωμένη ομάδα με πάνω από δέκα σχολεία και δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 600 μαθητές να έρθουν σε επαφή με αυτή την τεχνολογία. Πέραν από την επίδρασή του στην εκπαίδευση στο Pascal Education, έχει εμπνεύσει τη δημιουργία 12 επιπλέον ρομπότ σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη.

"Αυτά τα ρομπότ λειτουργούν ως φάροι έμπνευσης για την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, αποδεικνύοντας ζωηρά την μετασχηματιστική επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση", τονίζεται.

Ο Richard Erkhov, ο μαθητής που συμμετείχε στο έργο, είπε ότι "δεν πρόκειται απλώς για τη δημιουργία ενός ρομπότ, αλλά για την υλοποίηση ενός οράματος", προσθέτοντας ότι "αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή εργασία στο εργαστήριο του σχολείου, τώρα μας συνδέει με μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο". 

Ο Ελπιδοφόρος Αναστασίου, ο εκπαιδευτικός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των μαθητών στο έργο Ainstein, σημείωσε ότι "αυτό το έργο δεν αφορούσε απλώς στη διδασκαλία τεχνικών δεξιοτήτων, αλλά στόχευε στην ανάπτυξη της περιέργειας, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης". Ακόμη, εξέφρασε υπερηφάνεια για το επίτευγμα καθώς και ενθουσιασμό για το μέλλον της εκπαίδευσης με την τεχνητή νοημοσύνη.

Επισημαίνεται ότι ο Ainstein Junior αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προόδου στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Αυτό το καινοτόμο συνομιλητικό ρομπότ δημιουργήθηκε για να επανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αλληλεπιδρούν με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και για να υποστηρίζει το ταξίδι τους στη μάθηση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του Ainstein Junior είναι η πολύγλωσση επικοινωνία, κάτι που το καθιστά προσβάσιμο σε μια ευρεία γκάμα μαθητών από διάφορα γλωσσικά υπόβαθρα και η προσαρμοστική μάθηση, αφού χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσαρμοστεί στην εκπαιδευτική εμπειρία κάθε μαθητή.

Ακόμη, ο Ainstein Junior προσφέρει διαδραστικά μαθήματα και διαγωνίσματα που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν πολύπλοκες έννοιες με ευκολία. Παράλληλα, επιτρέπει στους μαθητές να εξερευνήσουν πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και της εκτύπωσης 3D.

Προστίθεται ότι η ανάπτυξη του Ainstein Junior δημιούργησε τη συνεργασία με πολλά σχολεία και εκατοντάδες μαθητές. Το ρομπότ έχει κερδίσει την προσοχή του διεθνούς κοινού, συνδέοντας μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο. Η απήχησή του στο μέλλον της εκπαίδευσης αναμένεται να είναι έντονη, προάγοντας την περιέργεια, τη συνεργασία και τις δεξιότητες κριτικής σκέψης στους μαθητές.

Καταληκτικά, επισημαίνεται ότι ο Ainstein Junior αντιπροσωπεύει μια εντυπωσιακή σύνθεση πρωτοπόρου τεχνολογίας, παιδαγωγικής καινοτομίας και συνεργατικής μάθησης. Όχι μόνο έχει αναβαθμίσει την εκπαιδευτική εμπειρία στο Pascal Education αλλά χρησιμεύει και ως φάρος έμπνευσης για την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, επιδεικνύοντας τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης