powered by

Διαγωνισμοί συνταγών με leftovers και αφίσας/φωτογραφίας

Το έργο Waste Wisely Cyprus προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς συνταγών με θέμα τη χρήση των leftovers και έναν διαγωνισμό αφίσας/φωτογραφίας με θέμα τη σπατάλη τροφίμων και να διεκδικήσει πλούσια δώρα.

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η ετήσια απώλεια ή σπατάλη τροφίμων στα κράτη μέλη υπολογίζεται σε σχεδόν 59 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με 131 κιλά αποβλήτων ανά άτομο ετησίως. Η σπατάλη τροφίμων συνδέεται τόσο με τους περιορισμένους φυσικούς πόρους του πλανήτη όσο και με την οικονομία και την κοινωνία. Κυριότερη πηγή σπατάλης τροφίμων είναι τα ίδια τα νοικοκυριά αφού αρκετή τροφή σπαταλιέται ως περίσσευμα από τα γεύματα (leftovers) ή ως αποτέλεσμα αγοράς περισσότερων φρούτων και λαχανικών από αυτά που καταναλώνει το νοικοκυριό.

Το έργο «WASTE WISELY CYPRUS» προωθεί τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για «έξυπνη» κατανάλωση τροφίμων με το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» μέσα από τρεις…νόστιμους και δημιουργικούς διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί θα δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν καλύτερες καταναλωτικές συνήθειες. Το έργο υλοποιείται από την ΙΜΗ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαγωνισμοί στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού, δίνοντας του την ευκαιρία να αναδείξει τη δημιουργικότητά του και να αναπτύξει καλύτερες καταναλωτικές συνήθειες με ένα πιο δημιουργικό τρόπο, διεκδικώντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσει ένα iPad (1η θέση), ένα smart watch (2η θέση) και έναν κομποστοποιητή (3η θέση).

Ο πρώτος διαγωνισμός με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) απευθύνεται σε άτομα Gen Z (γεννηθέντες 1997-2012) και Millennials (γεννηθέντες 1981-1996) και ο δεύτερος σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσο για τον διαγωνισμό αφίσας/φωτογραφίας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 15-30 ετών.

Πληροφορίες:

Ο διαγωνισμός συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για άτομα Gen Z και Millennials διεξάγεται από 01 Φεβρουαρίου με τελευταία ημερομηνία υποβολών, την 21η Φεβρουαρίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Ο διαγωνισμός συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο/ Λύκειο) διεξάγεται από την 01 Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως την 4η Μαρτίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Ο διαγωνισμός αφίσας ή φωτογραφίας για άτομα μεταξύ 15-30 ετών διεξάγεται από την 1η Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως την 25η Μαρτίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο

facebook και Instagram

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 11ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Ν. Χριστοδουλίδης: Αρχίζει rebranding της Κύπρου με επίκεντρο τις διεθνείς αγορές-Τα πέντε οφέλη από τη νέα αναβάθμιση της οικονομίας
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Τιμητικό βραβείο Business Leader στον Φάνο Επιφανίου
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Βραβείο Business Leader στον Ιάκωβο Ιακώβου
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Βραβείο Business Leader στον Νίκο Ξάνθου Σαρρή
Βράβευση Έλενας Γαλανού στα ΚΕΒΕ Business Leader Awards-Business Leader στην κατηγορία «Εμπόριο»
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: O Prabhat K. Jha Business Leader στην κατηγορία «Ναυτιλία»
Βραβείο Business Leader στον Πανίκο Νικολάου στα ΚΕΒΕ Business Leader Awards
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Βραβείο Business Leader στον Δρ. Νικόλαο Ζαμπόγλου
ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου Business Leader στην κατηγορία «Υπηρεσίες»