powered by

Γ. Μισιρλής: Θετικός αντίκτυπος στην οικονομία με ταχύτερη έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας

«Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του συστήματος έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, κ. Γιάννης Μισισρλής από το βήμα της πρώτης εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, έγινε παρουσίαση της νέας διαδικασίας έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, από τον Κτηματολογικό Λειτουργό και Υπεύθυνο Κλάδου Διακατοχής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κ. Βάσο Γιαζό.

developersneoplaisio4

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Μισιρλής, υπογράμμισε πως ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, αποτελούσε πάγια θέση του Συνδέσμου. «Η ταχύτερη έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας, όχι μόνο θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, αλλά αναμένεται να αυξήσει και το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από Κύπριους αγοραστές, όσο κι από ξένους», επεσήμανε.
Διαβάστε εδώ: Κ. Ιωάννου: Προώθηση ανάπτυξης με δραστική μείωση χρόνου εξέτασης και έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας

developersneoplaisio

Παράλληλα, ο κ. Μισιρλής τόνισε πως ο Σύνδεσμος αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν τα μέλη του, θα συνεχίσει να ενισχύει το έργο της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, προς όφελος του τομέα αλλά και ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε χαιρετισμό του, επεσήμανε πως, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων, στόχος ήταν η θέσπιση μίας πιο ευέλικτης και γρήγορης διαδικασίας. «Με την αλλαγή, επιτυγχάνεται ουσιαστική μείωση του συνολικού χρόνου ολοκλήρωσης της αίτησης και έκδοσης του τίτλου ιδιοκτησίας, στους τρεις μήνες», δήλωσε.

developersneoplaisio2

Ο κ. Ιωάννου, ευχαρίστησε επίσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, που, «υπεύθυνα και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, ενισχύει το όλο εγχείρημα με την απαραίτητη τεχνογνωσία».

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο οι άδειες οικοδομής-Αύξηση αξίας, εμβαδού και οικιστικών μονάδων
Εγκρίθηκαν οι τροποποιητικοί κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Αγροτικά τεμάχια προς πώληση σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα από την AstroBank
Πυρετός εργασιών για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ-Στόχος του Μπουντζίνσκι να ολοκληρωθεί το συντομότερο
Αύξηση στην παραγωγή και στις τιμές παραγωγού στις κατασκευές το πρώτο τρίμηνο του 2025
Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό