Παίρνουν μπρος οι μηχανές στη Λεωφόρο Τσερίου-«Είμαστε στο τελικό στάδιο»

Την ελπίδα ότι εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της λεωφόρου Τσερίου εξέφρασε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία εξέτασε αυτεπάγγελτα τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των εργασιών στη λεωφόρο, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι εντός Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της λεωφόρου Τσερίου. 

Ο Δήμαρχος Στροβόλου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πολεοδομικό έργο το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Δήμο Στροβόλου και το κόστος του θα είναι κοντά στα €10 εκατ. «Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που θα είναι 24 μήνες, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο που θα κατακυρωθεί, η λεωφόρος θα παραμείνει ανοικτή για τη διέλευση αυτοκινήτων», υπογράμμισε. Όπως είπε, θα υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι, «σε συνεννόηση με την Αστυνομία, θα γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις ούτως ώστε να υπάρχουν λύσεις και σε παρακείμενους δρόμους όπως τις λεωφόρους Στροβόλου, Καντάρας και Κωνσταντινουπόλεως». 

Απαντώντας σε ερώτημα, ο κ. Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των έργων θα υπάρχει προσβασιμότητα των καταστηματαρχών έστω και με περιορισμούς. Ακόμη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου θα προχωρήσει με αντισταθμιστικά μέτρα ούτως ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής. «Να είναι σίγουροι οι καταστηματάρχες της περιοχής ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου θα σταθεί αλληλέγγυο δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, ο Δήμαρχος Στροβόλου σημείωσε ότι, με τον νέο σχεδιασμό, οι χώροι στάθμευσης αυξάνονται κατά 150 και θα είναι κοντά στους 400.

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου