powered by

Eurobank Kύπρου: Στρατηγική προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος

Η Εurobank Κύπρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για έμπρακτη στήριξη του τομέα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, συμμετείχε με την εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της TeamUp, σε δεντροφύτευση στην κοινότητα Πέρα Ορεινής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE-AgrOassis, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο αυτό στοχεύει στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης και την προσαρμογή του αγροτικού κόσμου στην κλιματική αλλαγή, για χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα.

Οι δενδροφυτεύσεις τελούν υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων, κ. Αντωνίας Θεοδοσίου.

Eθελοντές, από το προσωπικό και τα διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας με τις οικογένειές τους, συνέδραμαν στη φύτευση 380 βαθύρριζων δέντρων και θάμνων, καλύπτοντας έκταση 2 χιλιομέτρων. Κατά τη δενδροφύτευση χρησιμοποιήθηκαν βαθύρριζα φυτά ειδικά προσαρμοσμένα στην ξηρασία για την ανασύσταση παραδοσιακών φυτοφρακτών σε υποβαθμισμένη αγροτική γη.

Τα δεντρύλλια αυτά αναπτύσσονται σε ειδικούς σωλήνες αύξησης βάθους ρίζας με στόχο τη μείωση των αναγκών άρδευσης και ενίσχυσης της αντοχής τους στη ξηρασία. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026 και έχει ως στόχο τη δημιουργία 30 χιλιομέτρων φυτοφρακτών με 18.000 δέντρα και θάμνους.

Σε δήλωσή του, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Eurobank Κύπρου κ. Αχιλλέας Μαλλιώτης ανέφερε: «

Για τη Eurobank Κύπρου η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο πλάνο περιβαλλοντικών δράσεων.

Η παρουσία μας στην πρόσφατη δενδροφύτευση είναι μέρος της κοινωνικής μας ευθύνης και της κουλτούρας που προάγουμε ως Τράπεζα για ενεργό συμμετοχή σε επωφελείς δράσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και παραγωγικών τομέων της οικονομίας, όπως η γεωργία, η οποία πλήττεται από τις σοβαρές συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

Δειτε Επισης

Υπό εξέταση η συνεργασία σχολείων-ιδιωτών για γήπεδα padel στη Λεμεσό-Κατάθεση συμβάσεων ζητά η Επ. Παιδείας
O κύκλος εργασιών στη βιομηχανία το 2024...Ετήσια αύξηση 1,2% στο εντεκάμηνο
Η διευκρίνηση CTC Automotive για ανάκληση οχημάτων Volvo-«Πλήρης αίσθηση ευθύνης προς τους πελάτες μας»
Μήνυμα και οδηγίες Toyota στους πελάτες της για τους takata-«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»
Χρηματοδότηση πέραν των €45.3 εκατ. το 2025 από το ΙδΕΚ-Ο προγραμματισμός των κύριων προσκλήσεων
Αλ. Βαφεάδης: Σε συνεχή επαφή με όλους τους διανομείς για καταρτισμό του πλάνου υλοποίησης των ανακλήσεων
Συνεργασία και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με Ομάν για ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο
Επιβραβεύει με δύο εκατομμύρια ευρώ 13.000 δανειολήπτες η Τράπεζα Κύπρου-Ποιοι οι δικαιούχοι
Σε σταθερή ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Σχεδόν 300 εκατ. τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο του 2024
Αλλαγή ημερομηνίας για το 8ο Cyprus International Tax Conference