powered by

ΚΕΒΕ: Ακτινογραφεί το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον και καταθέτει προτάσεις ο Σταύρος Σταύρου

Σοβαρές διαπιστώσεις και επισημάνσεις σε σχέση με το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον καθώς και νέες προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου, στην ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο κ. Σταύρου θα αναφερθεί «στις πολλές πρωτοβουλίες του ΚΕΒΕ για ενίσχυση της οικονομίας και του “’Επιχειρείν’ ” και θα καταθέσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΚΕΒΕ για όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σταύρου αναμένεται να αναφερθεί στην καλή πορεία της οικονομίας και των επί μέρους κλάδων, στα θετικά μηνύματα που στέλνουν οι πρόσφατες αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και πώς μπορούν αυτές να επηρεάσουν την οικονομία και το “Επιχειρείν”.

«Ιδιαίτερη αναφορά να κάνει στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον με έμφαση στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Σταύρου θα προβεί σε εισηγήσεις για το πως ενδυναμώνουμε τη σημερινή θέση της οικονομίας μας και πώς πρέπει να συμπεριφερθούν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι για να ξεφύγουμε από τα υφιστάμενα αδιέξοδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, «αυστηρή κριτική αναμένεται να κάνει ο κ. Σταύρου στα φαινόμενα γραφειοκρατίας και στην ανάγκη για εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους».

Προστίθεται πως σημαντικό μέρος της ομιλίας του Προέδρου του ΚΕΒΕ θα αφιερωθεί στις μεταρρυθμίσεις με έμφαση στη δημόσια υπηρεσία, στη δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο ΓεΣΥ, ενώ θα αναφερθεί στο προωθούμενο φορολογικό μετασχηματισμό και στις απόψεις του ΚΕΒΕ για τα φορολογικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, «σημαντική παρέμβαση θα κάνει ο κ. Σταύρου στο ενεργειακό κόστος και στην ακρίβεια, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Προστίθεται ότι «έντονα επικριτικός αναμένεται να είναι ο κ. Σταύρου για το κύμα απεργιών που εκδηλώθηκε στον τομέα της υγείας και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα», ενώ θα αναφερθεί «στα προβλήματα, αλλά και στις προοπτικές που υπάρχουν στον τραπεζικό τομέα, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στην αγορά ακινήτων, στις επενδύσεις, στη ψηφιοποίηση του κράτους, κλπ».

Δειτε Επισης

Αρχίζει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ-Όλες οι πληροφορίες
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου-Πρόεδρος ο Συμεών Παπανικόλα
Η Titan America υποβάλλει δήλωση εγγραφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Banking Forum & FinTech Expo: Δηλώστε το παρών σας και αξιοποιείστε μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης
Η φορολογική μεταρρύθμιση στην Κύπρο: Τι να αναμένουν οι επιχειρήσεις
Υφ. Ναυτιλίας: Η προβολή της κυπριακής σημαίας στην 1η σύνοδο Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Αθήνα
LandasColour: Επέκταση εγκαταστάσεων, καινούργιες συνεργασίες και νέες δραστηριότητες στον τομέα της
Minerva: Στηρίζει για τέταρτη χρονιά την εκστρατεία «Μαζί μπορούμε να πάμε μακριά»
Υλοποίηση 538 προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων από ΚΕΠΑ-Συμμετείχαν πέραν των 6.000 ατόμων
Ουρανία Γεωργουτσάκου: Η επαναστατική πνοή στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές