Powered by

Μέχρι το τέλος χρόνου η πληρωμή του τέλους ΚΦΙΚΒ για μεταβίβαση ακίνητης ιδιοκτησίας

Η 31η Δεκεμβρίου 2024 είναι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής του Τέλους Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών 0,4%, λόγω μεταβίβασης ακίνητης ιδιοκτησίας και μετοχών κατόπιν πώλησης κατά την περίοδο 22/02/2021 μέχρι 18/11/2022, χωρίς την επιβολή χρηματικών επιβαρύνσεων και τόκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φορολογίας.

Όπως συμπληρώνει, πληρωμές που πραγματοποιούνται μετά από την 31η Δεκεμβρίου 2024 υπόκεινται σε χρηματικές επιβαρύνσεις και τόκους μέχρι την πλήρη εξόφληση.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν μεταβιβάσει ακίνητη ιδιοκτησία, κατόπιν πώλησης μεταξύ 22/02/2021 και 18/11/2022 και δεν έχουν παραλάβει τη σχετική ειδοποίηση οφειλής, θα πρέπει είτε να αναζητήσουν τη σχετική οφειλή στη Φορολογική Πύλη-«Κατάσταση Οφειλών» και να προχωρήσουν σε πληρωμή ή να επισκεφθούν τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για διευθέτηση της οφειλής.

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω της Φορολογικής Πύλης με internet banking με βάση τον αριθμό αναφοράς πληρωμής ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας έχει αναρτηθεί οδηγός για πληρωμές φορολογικών οφειλών, τον οποίο μπορεί το κοινό να συμβουλευτεί.

Δειτε Επισης

Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης: Τελευταίο τριήμερο για υποβολή έργων
Σε τροχιά υλοποίησης η μεγάλη ανάπτυξη της Μητρόπολης Λεμεσού στον Άγιο Αθανάσιο-Όλα όσα θα περιλαμβάνει
Δεν θέλει συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς ο Μάκης-Αυστηρές συστάσεις προς όλους για συγκράτηση δαπανών
Αλέξης Άννινος: Στενό το περιθώριο των οκτώ μηνών, κάνουν ό,τι μπορούν οι εισαγωγείς για τις ανακλήσεις
Ν. Χριστοδουλίδης: 15 εκατ. για το «Σπύρος Κυπριανού», έξτρα χορηγία 2,5 εκατ. στην ΚΟΚ- «Επενδύουμε στο EuroBasket 2025»
Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Εντοπίζει καθυστέρηση στην καταβολή μερίσματος από το Τμήμα Αφερεγγυότητας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Θετική ανταπόκριση Υπουργού Εσωτερικών σε αίτημα πολυτέκνων για τα στεγαστικά σχέδια
Οι προβληματικοί αερόσακοι δεν είναι μόνο takata...Η νέα λίστα με τα 425 αυτοκίνητα που ανακαλούνται
Πού βρίσκεται η μέλετη για το λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας...«Θα πιέσουμε ώστε να γίνει το συντομότερο»