Powered by

Εξετάζει επιχορήγηση ευάλωτων ιδιοκτητών σκαφών στη Λάρνακα το Υπουργείο Μεταφορών

Την εφαρμογή συστήματος επιχορηγήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ιδιοκτητών σκαφών θα μελετήσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στο αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών για άμεση επαναφορά των κρατικών τελών ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το αίτημα του Συνδέσμου αφορά την επιστροφή στα επίπεδα τελών που είχαν καθοριστεί το 2009 και ίσχυαν μέχρι το 2022, όταν η διαχείριση της μαρίνας Λάρνακας ανατέθηκε στην Kition Ocean Holdings Ltd. Σημειώνει ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου τον Σεπτέμβριο, τα σημερινά τέλη στη μαρίνα Λάρνακας που ορίστηκαν από τον προηγούμενο ανάδοχο, είναι τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες εμπορικές μαρίνες της Κύπρου, με χρεώσεις κατά 60% μειωμένες.

Με τον τερματισμό της σύμβασης, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποφάσισε να διατηρήσει τα τέλη αυτά κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να διεκπεραιωθεί η διαδικασία ορισμού των τελών σύμφωνα με τη νομοθεσία, σημειώνει, προσθέτοντας ότι ο Υπουργείο θα μελετήσει την εφαρμογή συστήματος επιχορηγήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ιδιοκτητών σκαφών. Τονίζει ότι αυτή η επιχορήγηση «θα βασίζεται σε διαφανή και σαφώς καθορισμένα κριτήρια, διασφαλίζοντας ότι θα στηριχθούν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη».

Προστίθεται ότι η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη ότι δεν θα εφαρμοστούν οριζόντιες επιχορηγήσεις, ειδικά για ιδιοκτήτες σκαφών υψηλής αξίας. «Η πολιτική μας εστιάζει στη δίκαιη και στοχευμένη στήριξη, χωρίς να επιβαρύνεται άσκοπα το δημόσιο ταμείο», αναφέρει, σημειώνοντας ότι παραμένει ανοιχτό σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την εξεύρεση δίκαιων και βιώσιμων λύσεων για τη διαχείριση των θαλάσσιων υποδομών.

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου