Γιώργος Παντελή: Αναβαθμίσεις για την κυπριακή οικονομία και ευκαιρίες για διεθνείς επενδυτές

Τη θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας και τις πλούσιες ευκαιρίες για επενδύσεις, παρουσίασε ο Γιώργος Παντελή, τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ενώπιον κορυφαίων επαγγελματιών από τον τομέα της ιδιωτικής διαχείρισης πλούτου και των διεθνών επενδύσεων.

Από το βήμα του Non Doms: The Cyprus Private Client Offering Gathering 2024, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο κ. Παντελή μίλησε τόσο για το μακροοοικονομικό πλαίσιο της Κύπρου όσο και για το επενδυτικό πεδίο, τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, αλλά και το φιλικό περιβάλλον προς άτομα και εταιρείες που μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων τους ή/ και εγκαθίστανται στη χώρα μας.

Το συνέδριο είχε ως βασικό αντικείμενο το «Cyprus: A destination of choice for High Net Worth Individuals (HNWIs), their families, companies and employees», και διοργανώθηκε από την IMH σε συνεργασία με τον Invest Cyprus.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει την Κύπρο και το ελκυστικό σχέδιο που διαθέτει για non-doms.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ιστορικό χώρο του London Stock Exchange, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 150 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων δικηγόρων, λογιστών, private bankers και family office managers από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, περισσότεροι από 30 εμπειρογνώμονες από την Κύπρο συμμετείχαν ενεργά, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας και διεθνών επενδυτών.

Η εκδήλωση ολοκηρώθηκε με networking brunch, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν νέα πεδία συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στα προγράμματα της ΑνΑΔ από τον Γενάρη του 2026 οι αγρότες-Χαιρετίζουν οι αγροτικές οργανώσεις
Το δεύτερο πακέτο τροποποιήσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση-Σημαντικές βελτιώσεις για δήμους, ΕΟΑ και κοινότητες
ERB ASFALISTIKI: Στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Πανεπιστήμιο Λεμεσού: Προκήρυξη υποτροφιών εις μνήμη του Γιαννάκη Ιωαννίδη για το ακαδημαϊκό έτος 2025-26
Η Κύπρος στο επίκεντρο της έρευνας για τον εγκέφαλο... Συμμετοχή του ΙΝΓΚ στο META-BRAIN
Συμμετοχή της Αρχής Λιμένων Κύπρου σε σεμινάριο του οργανισμού ΙΑΡΗ
Η μάχη για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας πριν να είναι πολύ αργά
Η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να στηρίζει την Τράπεζα Αίματος
Αλλάζοντας το παιχνίδι: Εκείνοι που καινοτομούν-Εκείνοι που εμπνέουν
Αλλάζοντας οπτική: Με το βλέμμα στραμμένο προς ανατολάς η Κύπρος