Λειτουργία δωρεάν Park and Ride στο στάδιο Άλφαμεγα στο Κολόσσι

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία ΑΑΑ Limassol Stadium LTD, η οποία προβλέπει τη χρήση του χώρου στάθμευσης στο στάδιο Άλφαμεγα στο Κολόσσι για δωρεάν στάθμευση και μετεπιβίβαση (Park and Ride). Η συμφωνία αφορά την παραχώρηση 102 θέσεων στάθμευσης για τον σκοπό αυτό στον χώρο στάθμευσης Ρ3 του σταδίου Άλφαμεγα, προσφέροντας έτσι στους επιβάτες των δημόσιων μεταφορών εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο λεωφορείων της ΕΜΕΛ (Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού).

Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στους δρόμους της δυτικής και βορειοδυτικής Λεμεσού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές μετακίνησης από και προς το κέντρο της πόλης.

Το Park and Ride στο Κολόσσι θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί στις 2 Ιανουαρίου 2025, αρχικά με τις κυκλικές διαδρομές Ύψωνα (23 και 23A) που συνδέουν με το My Mall και τον σταθμό Παλαιού Νοσοκομείου, και, ακολούθως μέσω άλλων γραμμών, και το κέντρο της Λεμεσού.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2025, ο νέος κόμβος στο Κολόσσι θα εξυπηρετεί επιπλέον τις εξής διαδρομές:

- διαδρομή 33 (δυτική Λεμεσό προς μαρίνα Λεμεσού),

- διαδρομή 18 (νέο νοσοκομείο και κέντρο της πόλης), και

- τα δρομολόγια των περιφερειακών διαδρομών:

ενισχύοντας τη σύνδεση των υπαίθριων περιοχών της δυτικής Λεμεσού με την αστική περιοχή.

Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, επιτυγχάνοντας μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην επαρχία Λεμεσού, ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ υπαίθριων και αστικών περιοχών, και βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών με σύγχρονες λύσεις μετακίνησης.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παραμένει προσηλωμένο στη συνεχή αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, προσφέροντας επιλογές που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τη συχνότητά τους, επικοινωνήστε με την εταιρεία ΕΜΕΛ.

Δειτε Επισης

Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο
Από τη Λεμεσό στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας