powered by

Σκυρόδεμα: Πιάνουν δουλειά στις εταιρείες που θα υπογράψουν την σύμβαση, απεργία σε αυτές που δεν αποδεχθούν

Πίσω στην εργασία τους επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο έτοιμου σκυροδέματος, εφόσον ο εργοδότης τους υπογράψει τη συλλογική σύμβαση, ενώ η απεργία θα συνεχίζεται σε εταιρείες που δεν αποδεχθούν τη συμφωνία.

Αυτό αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση των Συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΔΕΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Πύργου, της Επαρχίας Λεμεσού, με τους εργαζόμενους να αποδέχονται την πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, είπε πως «οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, όπως διεξήγαγαν αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα, συνεχίζουν ενωμένοι για τα περαιτέρω».

Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, «μπαίνουν σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για όσους εργοδότες επιθυμούν να υπογράψουν τα συμφωνηθέντα».

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΟΟΙΜΣΕΚ – ΣΕΚ, Στέλιος Τσιαπουτής δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί όπως, «από τη στιγμή που η οποιαδήποτε εταιρεία υπογράψει τα έγγραφα ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται».

«Αν η οποιαδήποτε εταιρεία δεν υπογράψει και δεν σεβαστεί τα συμφωνηθέντα, σίγουρα τα απεργιακά μέτρα θα είναι σε ισχύ», υπέδειξε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί εργοδότες είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν την συλλογική σύμβαση.

Εξάλλου, ο ΓΓ της συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ, Στέλιος Ευστρατίου δήλωσε πως θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα για όσους εργοδότες δεν προχωρήσουν σε υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι από τη νέα συμφωνία, ανέφερε πως «δεν ήταν το επιθυμητό για τους εργαζόμενους, αλλά ήταν το βέλτιστο».

«Πήραμε κάποιες προτάσεις σταδιακά από τη μεσολάβηση και τον Υπουργό και οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τελευταία πρόταση του Υπουργού», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η απεργία δημιούργησε προβλήματα στην εξέλιξη έργων στην οικοδομική βιομηχανία, ο κ. Ευστρατίου δήλωσε πως «η κοινωνία κατάλαβε το λόγο που οι εργαζόμενοι στο έτοιμο σκυρόδεμα απεργούσαν».

«Δεν είχαμε οποιεσδήποτε κατηγορίες για τους εργαζόμενους. Οι κατηγορίες κτυπούσαν πάνω στους εργοδότες περισσότερο», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.
Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»