Powered by

ΕΚΥΣΥ: Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας-Τι ζητούν οι συνταξιούχοι

Λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας και αντιστάθμισης της απώλειας και του επηρεασμού των εισοδημάτων των συνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων και των εργαζομένων και κατάργηση της μείωσης (πέναλτι) του 12% στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, ζητά μεταξύ άλλων η ΕΚΥΣΥ, με αφορμή την έλευση του 2025.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ απευθύνει θερμές ευχές αλληλεγγύης και στήριξης σε όλους τους συνταξιούχους της Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα την αναγνώριση για τους μακροχρόνιους και διαχρονικούς αγώνες τους, ενώ αναφέρει πως το 2025 θα διεκδικήσει επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων και του ύψους του ποσού που ίσχυαν το 2012 σε ότι αφορά τους δικαιούχους του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας, καθώς και επαναφορά του δικαιώματος δωρεάν μεταφοράς σε όλους τους συνταξιούχους.

Επίσης, απαιτεί για το 2025 βελτίωση των δικαιωμάτων από την κοινωνική κάρτα, σταδιακή αποπληρωμή του μεγάλου χρέους του κράτους προς το ΤΚΑ και δημιουργία πραγματικού αποθεματικού του Ταμείου για την διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και της δυνατότητας να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, με βάση τις σημερινές ανάγκες γενικά της κοινωνίας με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Επιπλέον, ζητά βελτίωση της νομοθεσίας για σύνταξη χηρείας των αντρών, ώστε να παραχωρείται σε όλους τους χήρους και αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα εξαιτίας του κόστους των φαρμάκων, ενώ κατά το 2025 θα διεκδικήσει επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων και ενστάσεων των χαμηλοσυνταξιούχων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, όλων των αιτήσεων του Τ.Κ. Ασφαλίσεων και την επίλυση του προβλήματος επικοινωνίας με τις πιο πάνω υπηρεσίες κ.α.

Δειτε Επισης

Πάγωμα ποινικών διώξεων μέχρι τέλος Μαρτίου για φορολογικές οφειλές σωματείων
Πούρος: Mε τα νέα κριτήρια θα αυξηθεί σημαντικά η υλοποίηση του προϋπολογισμού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Μ. Κεραυνός: Βοήθεια στις ΜμΕ και δημιουργία φιλικού προς την ανάπτυξη περιβάλλοντος-Η παρέμβαση στο Ecofin
Παίζουν στην...παράταση για τις φορολογικές οφειλές των ομάδων-Χωρίς άσπρο καπνό η συνάντηση με Μαρκίδη
Μειώνεται το ποσοστό των NEETs στην Κύπρο-«Συνθήκες πλήρους απασχόλησης εντός του 2025»
Μαίρη Πύργου: Ο έμφυλος προϋπολογισμός, γιατί είναι αναγκαίος και οι προσπάθειες σε εξέλιξη στην Κύπρο
Κέρδη κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο
Άκουσε προβλήματα και αιτήματα παραγωγών στην επαρχία Πάφου η Μαρία Παναγιώτου-Ο σκοπός της επίσκεψης
Ν. Χριστοδουλίδης: Αλλάζουν τα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή οι συμφωνίες με την Αίγυπτο-Μια ιστορική μέρα
Ενδυνάμωση συνεργασίας σε τουρισμό, εμπόριο, επενδύσεις-Επί τάπητος και η εποχική εργοδότηση Αιγυπτίων στην Κύπρο