Powered by

Telegram: Κερδφόρα για πρώτη φορά η εφαρμογή μηνυμάτων

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram Πάβελ Ντούροφ δήλωσε, τη Δευτέρα, ότι η πλατφόρμα κατέγραψε καθαρά κέρδη για πρώτη φορά το 2024, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Όπως είχα προβλέψει, το 2024 αποδείχθηκε μια πολύ καλή χρονιά για την Telegram. Για πρώτη φορά στην τριετή ιστορία της νομισματοποίησης, το Telegram έγινε κερδοφόρο», ανακοίνωσε ο Ντούροφ στο κανάλι του Telegram.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία λέει ότι έχει πάνω από 950 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, λειτουργούσε προηγουμένως χωρίς τέλη, αλλά άρχισε να προσφέρει συνδρομές επί πληρωμή και να προβάλλει διαφημίσεις το 2021.

Ο Ντούροφ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή βοήθησε στην επίτευξη εσόδων που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με τους συνδρομητές στην premium υπηρεσία της εφαρμογής να τριπλασιάζονται σε 12 εκατομμύρια.

Η Telegram με έδρα το Ντουμπάι είχε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε ταμειακά αποθέματα, εξαιρουμένων των περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο Ντούροβ.

Η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει δημοσιεύσει ετήσιους λογαριασμούς που να συνοδεύουν τη δήλωση του Ντούροφ.

Τον Αύγουστο, ο ρωσικής καταγωγής Ντούροφ συνελήφθη στη Γαλλία και κατηγορήθηκε ότι δεν περιόρισε το εξτρεμιστικό και παράνομο περιεχόμενο της Telegram.

Ο Ντούροφ, ο οποίος έχει γαλλική υπηκοότητα, αφέθηκε ελεύθερος υπό αυστηρούς όρους εγγύησης, μεταξύ των οποίων ήταν να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα και να μην εγκαταλείπει τη γαλλική επικράτεια.

Τον Σεπτέμβριο, ο 40χρονος δισεκατομμυριούχος επέκρινε τις γαλλικές αρχές και χαρακτήρισε λανθασμένη την προσέγγισή τους.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ταχεία ανάπτυξη της πλατφόρμας είχε επιτρέψει στους εγκληματίες να «κάνουν κατάχρηση» της εφαρμογής πιο εύκολα.

Ο Ντούροφ δήλωσε επίσης ότι το προσωπικό της εταιρείας είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διασφαλίσει ότι το «προβληματικό περιεχόμενο» στη λειτουργία αναζήτησης της εφαρμογής «δεν είναι πλέον προσβάσιμο».

Ωστόσο, επέμεινε ότι το «99,999%» των χρηστών δεν εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Επέβαλε πρόστιμα €500 εκατ. στην Apple και €200 εκατ. στη Meta
Πιθανή μείωση δασμών κατά Κίνας θα εξετάσει ο Λευκός Οίκος-Σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις οποιαδήποτε ενέργεια
Στάσιμη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη-Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις υπηρεσίες
Σι Τζινπίνγκ: Οι δασμοί βλάπτουν το εμπόριο και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομική τάξη
Σε ανοδικό momentum το Bitcoin-Κοντά στα $93.000
Τραμπ: Προαναγγέλλει μείωση των δασμών στην Κίνα-Ανακούφιση στις παγκόσμιες αγορές
Επίθεση Βιλερουά σε Τραμπ για τους δασμούς-Οδηγεί ολόκληρο τον κόσμο σε ένα «χαμένο» παιχνίδι
Αναδιπλώνεται μετά τις αντιδράσεις ο Τραμπ-«Δεν έχω καμία πρόθεση να απολύσω τον Πάουελ»
Π. Γκουρινσά: Ανάγκη επανασχεδιασμού παγκόσμιου εμπορικού συστήματος και θέσπισης νέων κανόνων λειτουργίας
ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025