Powered by

Telegram: Κερδφόρα για πρώτη φορά η εφαρμογή μηνυμάτων

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram Πάβελ Ντούροφ δήλωσε, τη Δευτέρα, ότι η πλατφόρμα κατέγραψε καθαρά κέρδη για πρώτη φορά το 2024, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Όπως είχα προβλέψει, το 2024 αποδείχθηκε μια πολύ καλή χρονιά για την Telegram. Για πρώτη φορά στην τριετή ιστορία της νομισματοποίησης, το Telegram έγινε κερδοφόρο», ανακοίνωσε ο Ντούροφ στο κανάλι του Telegram.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία λέει ότι έχει πάνω από 950 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, λειτουργούσε προηγουμένως χωρίς τέλη, αλλά άρχισε να προσφέρει συνδρομές επί πληρωμή και να προβάλλει διαφημίσεις το 2021.

Ο Ντούροφ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή βοήθησε στην επίτευξη εσόδων που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με τους συνδρομητές στην premium υπηρεσία της εφαρμογής να τριπλασιάζονται σε 12 εκατομμύρια.

Η Telegram με έδρα το Ντουμπάι είχε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε ταμειακά αποθέματα, εξαιρουμένων των περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο Ντούροβ.

Η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει δημοσιεύσει ετήσιους λογαριασμούς που να συνοδεύουν τη δήλωση του Ντούροφ.

Τον Αύγουστο, ο ρωσικής καταγωγής Ντούροφ συνελήφθη στη Γαλλία και κατηγορήθηκε ότι δεν περιόρισε το εξτρεμιστικό και παράνομο περιεχόμενο της Telegram.

Ο Ντούροφ, ο οποίος έχει γαλλική υπηκοότητα, αφέθηκε ελεύθερος υπό αυστηρούς όρους εγγύησης, μεταξύ των οποίων ήταν να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα και να μην εγκαταλείπει τη γαλλική επικράτεια.

Τον Σεπτέμβριο, ο 40χρονος δισεκατομμυριούχος επέκρινε τις γαλλικές αρχές και χαρακτήρισε λανθασμένη την προσέγγισή τους.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ταχεία ανάπτυξη της πλατφόρμας είχε επιτρέψει στους εγκληματίες να «κάνουν κατάχρηση» της εφαρμογής πιο εύκολα.

Ο Ντούροφ δήλωσε επίσης ότι το προσωπικό της εταιρείας είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διασφαλίσει ότι το «προβληματικό περιεχόμενο» στη λειτουργία αναζήτησης της εφαρμογής «δεν είναι πλέον προσβάσιμο».

Ωστόσο, επέμεινε ότι το «99,999%» των χρηστών δεν εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος