Powered by

Έκανε check in στο «Ρόδον» o ξένος επενδυτής…Είσοδος Balram Chainrai στο ξενοδοχείο με 2,67%

Check in στο «Ρόδον», με είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου-«Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού ‘’Η Πρόοδος Δημόσια Λτδ’’(AGRO)», έκανε ο ξένος επενδυτής Balram Chainrai, ο οποίος-υπενθυμίζεται- ενδιαφέρεται για την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ, ο Balram Chainrai αγόρασε την περασμένη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 95.974 μετοχές της εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,67% του εκδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της AGRO, στην τιμή των τριών ευρώ ανά μετοχή.

Με την εν λόγω απόκτηση, ο Balram Chainrai κατέχει άμεσα 95.974 μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,67% του εκδόμενου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της AGRO.

Έτοιμος να υποβάλει δημόσια πρόταση

Υπενθυμίζεται πως ο Balram Chainrai ανακοίνωσε στις 10 Δεκεμβρίου την οριστική απόφασή του για διενέργεια προαιρετικής δημόσιας πρότασης για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «Ρόδον».

Η προτεινόμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των μετοχών της υπό εξαγορά εταιρείας έχει καθοριστεί στα €3 ανά μετοχή και θα καταβληθεί σε μετρητά στους μετόχους που θα αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση.

Ο προτείνων θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα στην Κύπρο για να εξασφαλίσει την καταβολή της αντιπαροχής προς τους μετόχους της εταιρείας που θα αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση.

Σε ποια περίπτωση δεν θα γίνει το squeeze out

Η δημόσια πρόταση τελεί υπό την αίρεση έγκρισης του εγγράφου από την ΕΚΚ, το οποίο αναμενόταν να υποβληθεί στην Επιτροπή εντός 12 εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση της 10ης Δεκεμβρίου.

Διευκρινίζεται επισης ότι, σε περίπτωση που με τη λήξη της δημόσιας πρότασης ο προτείνων αποκτήσει ποσοστό πέραν του 90% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της υπό εξαγορά εταιρείας και αν ισχύσουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 36 του νόμου, δεν προτίθεται να εξασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeeze out) και δεν θα απαιτήσει τη μεταβίβαση των υπόλοιπων μετοχών της υπό εξαγορά εταιρείας.

Δειτε Επισης

Emirates: Αναγνωρίστηκε από την YouGov ως το πιο συνιστώμενο παγκόσμιο brand για το 2025
Χ. Παπαχαραλάμπους: Οι προορισμοί των Κυπρίων, τι ζητούν οι ταξιδιώτες και μια...ξεχασμένη αγορά για την χώρα μας
Αναβαθμίζεται το παραλιακό πάρκο της τουριστικής περιοχής Πύλας
Συστάσεις Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή προς τους ταξιδιώτες-Πού να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Ryanair: Υπερδιπλασιάστηκαν στα €820 εκατ. τα κέρδη τριμήνου-Ισχυρή η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια
Βάζουν όρο για να πάνε σε συνάντηση οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Πυρετώδεις διεργασίες και για ΑΤΑ