Τι εννοεί με το «αν πράγματι έχει γίνει» ο Παπαναστασίου; Μούφα η συμμετοχή Meridiam στον GSI;

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό-όχι επισήμως- από πλευράς ΑΔΜΗΕ, πως υπήρξε συμφωνία με την γαλλική Meridiam για συμμετοχή της με ποσοστό 49,9% στον Great Sea Interconnector.

Μια εξέλιξη που παρουσιάστηκε ως ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός στην πορεία υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στο στάδιο λήψης της δικής της απόφασης κατά πόσο θα συμμετέχει, με την σειρά της, μετοχικά ή όχι.

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η απάντηση του υπουργού Ενεργείας Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την είσοδο της Meridiam, είπε πως «αν πράγματι έχει γίνει μια διευθέτηση μεταξύ του φορέα υλοποίησης και ενός επενδυτικού ταμείου, είναι πάντοτε καλά νέα για ένα έργο».

Δεν γνωρίζει δηλαδή ο κ. Παπαναστασίου αν όντως ισχύει μια τέτοια συμφωνία και αν δεν γνωρίζει, δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τον ΑΔΜΗΕ και να γνωρίζει, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Εκτός και αν έχει βάση αυτό που ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης ξεκάθαρα λέει σε δική του παρέμβαση επί του θέματος, πως η ανακοινωθείσα είσοδος της Meridiam αποτελεί απλώς προσπάθεια έντεχνης δημιουργίας πίεσης προς τη Κ.Δ. για δήθεν επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και προσπάθεια επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ενόψει των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε ο αμερικανικός οίκος που πραγματοποίησε την μελέτη βάσει της οποίας θα λάβει την όποια επενδυτική της απόφαση η Κύπρος.

Είναι σαφές πως, είτε έτσι είτε αλλιώς, η πολυσυζητημένη ηλεκτρική διασύνδεση με τον τρόπο που πάει να γίνει εξακολουθεί να παραμένει ένα διφορούμενο ως προς τα οφέλη του έργο και το ζήτημα είναι να μην καταστεί οικονομικά άκρως επιζήμιο για τον τόπο σε περίπτωση που η Κ.Δ. αποφασίσει εν τέλει να συμμετέχει στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Δειτε Επισης

Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Φιλοξενία: Οι εξατομικευμένες εμπειρίες, η απλοποίηση διαδικασιών και το κλικ σε βιώσιμους προορισμούς
Ο κύκλος δέκα ετών που έκλεισε και η νέα στρατηγική του Υφυπουργείου Τουρισμού...Έμφαση στην ποιότητα παρά την ποσότητα
Αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνονται στο e-kalathi… Οι κατηγορίες και οι κωδικοί