powered by

ΣΚΕΚ: Όχι... μονοπώλιο των δικηγόρων η ευθύνη για συμβόλαια και έγγραφα πράξεων για ακίνητα

Ο ΣΚΕΚ καταδικάζει την προσπάθεια επιβολής, με νομοθετική ρύθμιση, της αποκλειστικής ευθύνης για σύνταξη συμβολαίων και εγγράφων που αφορούν μίσθωση ή αγοραπωλησία ακίνητης ιδιοκτησίας μόνο από δικηγόρους.

Η προσπάθεια αυτή αντίκειται στην ελεύθερη βούληση των συμβαλλομένων να αποφασίζουν πώς να συμβάλλονται.

Ο ΣΚΕΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας ότι με το ίδιο σκεπτικό θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΣΚΕΚ καλεί τους εμπνευστές της προσπάθειας αυτής να την αποσύρουν και να σταματήσουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Θέση του ΣΚΕΚ είναι να αφεθούν ελεύθεροι οι συμβαλλόμενοι, να αποφασίζουν εάν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες νομικών συμβούλων ή όχι και να μην προσπαθούν να επιβάλουν με νομοθετική ρύθμιση την υποχρέωση των συμβαλλομένων μερών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, παραβιάζοντας έτσι θεμελιώδεις συνταγματικές πρόνοιες.

Ο ΣΚΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την μη πρόσκληση του στην επιτροπή Νομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του θέματος.

Δειτε Επισης

Θεμέλια για μια δυναμική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία...Μια νέα εποχή στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου
Α. Χατζηαδάμου: Πιέσεις στην αγορά λόγω «e-kalathi»-Παρέμβαση που δημιούργησε προβλήματα σε συγκεκριμένες υπεραγορές
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ανήσυχοι για τα στενά του Ορμούζ οι Κύπριοι πλοιοκτήτες-Κίνδυνος εγκλωβισμού των πλοίων
Μελετούν τις παραμέτρους για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Ο Πόλυς Μιχαηλίδης στα Δ.Σ. CTC, Ermes και Woolworth-Ο Μενέλαος Σιακόλας μέλος της Επιτροπής Διορισμών
Επιπλέον προτάσεις για ενίσχυση στεγαστικής πολιτικής κατέθεσε στον ΠτΔ ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Αποκρατικοποίηση ΧΑΚ: Όλοι θετικοί με προϋπόθεση την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού
Ενστάσεις επί των φορολογικών κινήτρων για το brain gain... Ζητούν διευκρινήσεις για το τι συνιστά «ταλέντο»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Τι θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις
Landbank Analytics: Οι μέσες τιμές καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2025