Powered by

Άρχισε η καταβολή εκταρικών επιδοτήσεων €47,6 εκ. σε 29.000 δικαιούχους

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι πληρωμές για τις εκταρικές επιδοτήσεις και οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 29.000 με το ποσό που θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου ν’ ανέρχεται στα 47,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών, σήμερα ξεκίνησαν και οι επιδοτήσεις στους 850 περίπου αιτητές της Συνδεδεμένης Στήριξης Αιγοπροβάτων για την οποία θα δοθούν 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κύπρος, αναφέρεται, είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ε.Ε. που καταφέρνει να καταβάλει επιδοτήσεις την πρώτη μέρα που αυτό επιτρέπεται από τους κανονισμούς της Ένωσης.

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών αναφέρει ότι πλησιάζει το τέλος και της φετινής χρονιάς, «μιας χρονιάς απαιτητικής και δύσκολης για όλους, με πολλές αλλαγές, αγωνίες, χρονοδιαγράμματα που έπρεπε να τηρηθούν και αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν άμεσα, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ποικίλες προκλήσεις και απαιτήσεις, για εκσυγχρονισμό του ΚΟΑΠ και υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Ο Ανδρέας Κυπριανού ευχαριστεί θερμά όλους, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Γεωργίας, τις Αγροτικές Οργανώσεις και τους Ανάδοχους «για την συνεχή στήριξη, βοήθεια και συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το καιρό ώστε να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα».

Ευχαριστεί επίσης όλο το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας για την αγαστή συνεργασία και τον αγώνα που έδωσαν ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και εύχεται σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2025».

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ