Powered by

Στην Κύπρο για συμφωνία δανείου για οδικά έργα ο Κυριάκος Κακουρής-Σημαντικό ορόσημο λέει η ΕΤΕπ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Κυριάκος Κακουρής, με σκοπό την υπογραφή της πρώτης δόσης ύψους €100 εκ. της νέας Συμφωνίας Δανείου με την ΕΤΕπ, συνολικού ύψους €200 εκ., για τη μερική χρηματοδότηση οδικών έργων υποδομών του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι η τελετή για την υπογραφή της Συμφωνίας Δανείου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή στις 9:00 π.μ.

Στην τελετή υπογραφής θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός και ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Σε ανακοίνωση της ΕΤΕπ σημειώνεται ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί αποτελεί "σημαντικό ορόσημο" στη συνεχή στήριξη της ΕΤΕπ προς την Κύπρο, με έμφαση στην ενίσχυση των βιώσιμων υποδομών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η ΕΤΕπ αναφέρει ακόμη ότι στηρίζει την Κύπρο πάνω από τέσσερις δεκαετίες, με επενδύσεις συνολικού ύψους €5,6 δισ. από το 1981. Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν έργα για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των υδάτων, της αστικής κινητικότητας και της βιώσιμης και οικονομικά προσιτής στέγασης, καθώς και στήριξη της ψηφιακής μετάβασης και της δράσης για το κλίμα.

Το 2023 η ΕΤΕπ επένδυσε €257 εκ. στην Κύπρο, στηρίζοντας υποδομές για τη διαχείριση των υδάτων, την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας, ενώ ενίσχυσε επίσης την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Στρατής Ματθαίου: Ίδια συνταγή με 2013 οι προτάσεις ΔΝΤ για το δημόσιο-Επανάληψη των ίδιων μέτρων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)