Γ. Παπαναστασίου: Εντός των ημερών η απόφαση για «Αφροδίτη»-Πότε ξεκινά η γεώτρηση στο «Ηλέκτρα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία στις επόμενες μέρες θα πρέπει να απαντήσει κατά πόσον αποδέχεται το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη» ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε υλοποίηση, είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, την Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το αν αναμένονται αποφάσεις του χρόνου για το τεμάχιο 12, o κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι για το τεμάχιο 12 που είναι το «Αφροδίτη» αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί από την κοινοπραξία.

Πρόσθεσε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία τις επόμενες μέρες θα πρέπει να απαντήσει κατά πόσον το αποδέχεται ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε υλοποίηση».

Σημείωσε ότι, υλοποίηση σημαίνει να μπουν τα νέα ορόσημα «και με βάση τα νέα ορόσημα, η συγκεκριμένη κοινοπραξία θα πρέπει να ξεκινήσει να τα υλοποιεί ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου κοιτάσματος».

Μέσα Ιανουαρίου ξεκινά η γεώτρηση στο «Ηλέκτρα»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι η γεώτρηση στον στόχο «Ηλέκτρα» θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου με σκοπό να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

«Ο στόχος 'Ηλέκτρα' είναι μια δομή γεωλογική η οποία δίνει κάποια αισιόδοξα μηνύματα, όμως θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η γεώτρηση για να ξέρουμε ακριβώς αν αυτές οι γεωλογικές δομές συμπίπτουν με το τι πραγματικά θα δούμε μετά τη γεώτρηση», ανέφερε.

Μετά, πρόσθεσε, το γεωτρύπανο της συγκεκριμένης εταιρείας θα πάει σε άλλο βυθοτεμάχιο, στο 10, για να δοκιμάσει έναν νέο στόχο, τον «Πήγασος», ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον «Γλαύκο».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο «Γλαύκος» «είναι μικρό κοίτασμα, οπότε ουσιαστικά το τι επιδιώκει η συγκεκριμένη κοινοπραξία είναι να επιβεβαιώσει στις γεωλογικές δομές της περιοχής ότι υπάρχει και κάτι το οποίο είναι πρόσθετο στην ποσότητα του ‘Γλαύκου’».

Δειτε Επισης

Χαλλούμι: Σε ποιες χώρες έφθασε το 2024 το εξαγωγικό όπλο των €324 εκατ.
Δ. Παναγιώτου Θεοδοσίου: Σημαντικές ευκαιρίες για Κύπριους στην Ελλάδα και για περισσότερες ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Χρίστος Αγγελίδης: Η αποτίμηση της χειμερινής σεζόν για τον τουρισμό και η εικόνα των κρατήσεων για το καλοκαίρι
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις αποκοπές ενέργειας ΑΠΕ-Το νομοσχέδιο προς ψήφιση και οι επιφυλάξεις του ΔΣΜΚ
«Ευλόγησε» την μεγάλη ανάπτυξη της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Έγκωμη η Ιερά Σύνοδος
Ανησυχίες Περσιάνη-Γεωργιάδη για αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο… Ζητούμενο η αύξηση της παραγωγικότητας
Ετοιμάζει ανάπτυξη αξίας €3,35 εκατ. η Ιερά Μονή Μαχαιρά-Πώς θα αξιοποιηθούν τα κτίρια που θα ανεγερθούν
Ιάκωβος Ιακώβου: Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσα από το success story της Hermes Airports
Ανακοίνωσε την κάθοδο του Sumosan στο The Landmark Nicosia η MHV-Το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας στην Κύπρο