Powered by

Με αμελητέα πτώση έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη

Με αμελητέα πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 213.330 μονάδες με πτώση 0,22%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 129.710 μονάδες με πτώση 0,25%.

Η αξία των συναλλαγών ήταν 512.047,41 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά είχε ζημιές 0.46%, τα Ξενοδοχεία παρέμειναν αμετάβλητα, η Εναλλακτική είχε άνοδο 0.51%, και οι Επενδυτικές είχαν απώλειες 1.96%.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο συναλλαγών 168.904 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,705 ευρώ - πτώση 2,01%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο 137.887 ευρώ (τιμή κλεισίματος 4,56 ευρώ - άνοδος 0,44%), της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 72.206 ευρώ (τιμή κλεισίματος 4,70 ευρώ - αμετάβλητη), της Salamis Tours με όγκο 54.600 ευρώ (τιμή κλεισίματος 4,20 ευρώ - αμετάβλητη) και της ΚΕΟ με όγκο 36.189 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,18 ευρώ - άνοδος 1,87%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 11 κινήθηκαν ανοδικά, 2 πτωτικά και 6 χωρίς μεταβολή.

Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 142.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανακοινώνει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ZREES FRACTION PLC (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2025.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εν λόγω εταιρείας, λόγω:

(α) μη τήρησης της υποχρέωση για υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής,

(β) μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2023 και

(γ) μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/06/2024.

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω συνεχείς της υποχρεώσεις, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου έχει ζητήσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βάσει των προβλεπόμενων στη Νομοθεσία του, για διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Claridge Public Ltd από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Το Συμβούλιο έχει λάβει αυτήν την απόφαση σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της εταιρείας για να προχωρήσει σε εκούσια εκκαθάριση.

Μέχρι να ληφθεί σχετική απάντηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι μετοχές της εταιρείας θα συνεχίσουν να τελούν υπό αναστολή διαπραγμάτευσης.

Δειτε Επισης

Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης