Επιστολή Στεφάνου στον Σύνδεσμο Τραπεζών-Εισηγείται εθελοντική μείωση επιτοκίων για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια

Επιστολή με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για μέτρα που θα μπορούσε να λάβει ο τραπεζικός τομέας, απέστειλε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου στον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλη Καμμά.

Στην επιστολή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Στεφάνου αναφέρει στον κ. Καμμά ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 12 Δεκεμβρίου 2024, ο Σύνδεσμος Τραπεζών είχε διατυπώσει «την ετοιμότητα για ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για μέτρα που θα μπορούσε να λάβει ο τραπεζικός τομέας με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του».

Ενόψει αυτής της τοποθέτησης του Συνδέσμου, ο κ. Στεφάνου περιέλαβε στην επιστολή του προτάσεις που θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν τροφή για σκέψη στο πλαίσιο μιας τέτοιας συζήτησης, όπως αναφέρει.

Στις προτάσεις του κ. Στεφάνου εισηγείται την εθελοντική μείωση κατά 1% (επιπλέον των μειώσεων της ΕΚΤ) στα επιτόκια στεγαστικών δάνειων -υφιστάμενα και νέα- για την απόκτηση στέγης, την εθελοντική μείωση κατά 1% (επιπλέον των μειώσεων της ΕΚΤ) στα επιτόκια επιχειρηματικών δάνειων για νέους επιχειρηματίες, την κατάργηση όλων των χρεώσεων που αφορούν την τήρηση τουλάχιστον ενός λογαριασμού και μιας χρεωστικής κάρτας ανά φυσικό πρόσωπο και την κατάργηση όλων των χρεώσεων που αφορούν την πληρωμή λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφελείας είτε ηλεκτρονικά είτε στο ταμείο.

Επιπλέον, εισηγείται την κατάργηση όλων των χρεώσεων για συναλλαγές στο ταμείο για άτομα άνω των 65 ετών για συναλλαγές που αφορούν τις υπηρεσίες που συνδέονται με τον λογαριασμό πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά (ανάληψη, κατάθεση, πληρωμές λογαριασμών κ.α.).

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εκφράζει επίσης την ετοιμότητα του για συνάντηση με τον Σύνδεσμο για συζήτηση του θέματος.

Δειτε Επισης

Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds ανάμεσα στα κορυφαία εκκολαπτήρια startups στην Ευρώπη