Powered by

«Πράσινο» από Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων στο σχέδιο για έργα αναβάθμισης ξενοδοχείων σε ύπαιθρο και ορεινά

Απόφαση για μέτρο ενίσχυσης για έργα αναβάθμισης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων σε ύπαιθρο, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, με συνολικό προϋπολογισμό €3 εκ. εξέδωσε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου, στις 6 Δεκεμβρίου. Αρμόδια Αρχή εφαρμογής και υλοποίησης του μέτρου είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Το μέτρο με τίτλο «Σχέδιο Χορηγιών για Έργα Αναβάθμισης Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων σε Ύπαιθρο, Ορεινές και Απομακρυσμένες Περιοχές για τον Εκσυγχρονισμό και την Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας του Τουριστικού Προϊόντος – 2η Προκήρυξη» σκοπεύει στη στήριξη επενδύσεων σε επιχειρήσεις Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων, με επιλέξιμες δαπάνες την ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησης, την ανακαίνιση, αναβάθμιση, εμπλουτισμό, εξωραϊσμό, αντικατάσταση του εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στα υπό επένδυση ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα.

Επιπλέον, αφορά τη δημιουργία νέων, καταλλήλως εξοπλισμένων χώρων, υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν στον εμπλουτισμό των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της ξενοδοχειακής επιχείρησης με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της μονάδας και τη μετατροπή τουριστικών καταλυμάτων σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Εφόρου, το μέτρο θα εφαρμόζεται σε ορεινές, ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, σε περιοχές της υπαίθρου και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τουριστικά μειονεκτήματα.

H περίοδος εφαρμογής του μέτρου θα είναι το έτος 2025-2026, με καταληκτική ημερομηνία εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των έργων την 30η Απριλίου 2026.

Η Απόφαση με αριθμό 464 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου της Έφορου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων. Το εν λόγω μέτρο δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 13 Δεκεμβρίου 2024.

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»