Nίκος Χριστοδουλίδης: Κοντά σε συμφωνία με συγκεκριμένη χώρα για την πιστοποίηση του «Προμηθέα»

Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον απόπλου της πλωτής μονάδας "Προμηθέας", λέγοντας ότι ο πρώτος του σταθμός είναι η Σιγκαπούρη.

"Είναι θετική η εξέλιξη ότι έχει ξεκινήσει, παράλληλα είναι το ένα από τα τρία σκέλη που αφορούν το Βασιλικό, υπάρχουν άλλα δύο και εκεί προχωρούν όλες οι διεργασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και να μπορεί να αξιοποιηθεί, πάντα προς όφελος του κυπριακού λαού", σημείωσε ο Πρόεδρος.

Το φυσικό αέριο, είπε, αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της ενεργειακής μας στρατηγικής και το συντομότερο που θα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε θα είναι προς όφελος του κυπριακού λαού.

Ο πρώτος του σταθμός είπε, είναι η Σιγκαπούρη, και πρόσθεσε ότι "συζητούμε με συγκεκριμένο κράτος, έτσι ώστε να κάνει τον σχετικό έλεγχο για την ετοιμότητα του πλοίου και ό,τι άλλο χρειάζεται να γίνει, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί μόλις τα άλλα δύο σκέλη που αφορούν τα χερσαία έργα να μπορεί να έρθει στην Κύπρο για να αξιοποιηθεί".

"Αρα, αυτή τη στιγμή βλέπουμε πού θα καταλήξει, είμαστε κοντά, είμαστε σχεδόν, υπάρχει συμφωνία, δεν θέλω να αναφέρω τη χώρα πριν να είμαστε στο τελικό στάδιο, και από εκεί και πέρα πώς θα αξιοποιηθεί μέχρι να είναι έτοιμη η υποδομή στην Κύπρο για να το αξιοποιήσουμε εμείς, πού θα ενοικιαστεί εννοώ", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών
Κομισιόν: Το σχέδιο του REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια
Με τις δεύτερες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών η Κύπρος
Νετανιάχου: Εντός του 2025 υπογράφεται η συμφωνία για την ηλεκτρική σύνδεση Κύπρου-Ισραήλ
Απώλειες 4% για το πετρέλαιο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής