Powered by

Τρίτη προκήρυξη του σχεδίου επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσικλετιστών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την έναρξη της τρίτης προκήρυξης του σχεδίου επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές για την περίοδο 2024-2025, με έναρξη στις 02 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η επιχορήγηση αφορά στην αγορά γιλέκου σώματος μοτοσικλετιστή (αερόσακο σώματος), με ποσό έως €500, συμπ. Φ.Π.Α. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το βράδυ, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://rtd.mcw.gov.cy.

Το σχέδιο, τριετούς διάρκειας (2022-2024), διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό €1.050.000 (€350.000/έτος). Τα προηγούμενα δύο έτη, το σχέδιο σημείωσε επιτυχία, εφόσον δόθηκαν σχεδόν 1.200 αιτήσεις, συνολικού ύψους άνω των €600.000 για αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστή.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη βελτίωση της παθητικής οδικής ασφάλειας των μοτοσικλετιστών, ενισχύοντας την προστασία αυτής της ευάλωτης ομάδας χρηστών του οδικού δικτύου μέσω της χρήσης προηγμένου προστατευτικού εξοπλισμού.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://rtd.mcw.gov.cy (χωρίς την ανάγκη εγγραφής ή εισόδου), εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία και θα αξιολογούνται βάσει των κριτηρίων του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι έχουν ήδη λάβει χορηγία σε προηγούμενη φάση του σχεδίου. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων, θα διεξαχθεί κλήρωση για την επιλογή των δικαιούχων, παρουσία εκπροσώπων των οργανωμένων μοτοσικλετιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρέχονται διευκρινίσεις μέσω της ιστοσελίδας https://www.roadsafetycyprus.gov.cy ή μέσω email στο motosafety@mcw.gov.cy.

Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δειτε Επισης

Πράσινο Υπουργικού στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin
Επιμένουν για πλήρη παραχώρηση της ΑΤΑ οι συντεχνίες-Ζητούν διάλογο για φορολογική μεταρρύθμιση
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος εταιρείας και αυτοεργοδοτουμένων
Τέλος οι πλειστηριασμοί για τ/κ κατοικίες-Θα παραχωρούνται μόνο για πρώτη κατοικία σε εκτοπισμένους
Εισαγωγή νέων γραμματίων δημοσίου αξίας €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%