Powered by

H εξέλιξη της ιδιωτικής χρηματοδότησης και πώς επηρεάζει τις στρατηγικές επενδύσεων

Η ιδιωτική χρηματοδότηση έχει εξελιχθεί από ένα εναλλακτικό επενδυτικό μέσο σε έναν βασικό πυλώνα της σύγχρονης στρατηγικής χαρτοφυλακίου, κατά τον Benjamin Alt, Head of Global Private Equity Portfolios, Schroders Capital. Στην παρουσίασή του, στο 10ο International Funds Summit & Expo που παρουσίασε ο CIFA και ο Invest Cyprus, ο Alt ανέλυσε την εξέλιξη της ιδιωτικής χρηματοδότησης και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τις στρατηγικές επένδυσης των επαγγελματιών του τομέα.

Η ιδιωτική χρηματοδότηση έχει κερδίσει σημαντική θέση στην αγορά, μεταβαίνοντας από μια περιθωριακή επιλογή επένδυσης σε έναν βασικό τομέα για τις σύγχρονες στρατηγικές χαρτοφυλακίου. Ο Alt εξήγησε γιατί ο τομέας της ιδιωτικής χρηματοδότησης συνεχώς προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς, επαγγελματίες και ακόμη και ιδιώτες επενδυτές. Μια από τις βασικές αιτίες αυτής της αλλαγής είναι οι δυναμικοί παράγοντες που οδηγούν στην υπεραπόδοση του τομέα, οι οποίοι φαίνεται να ότι θα καταγράφονται και στο μέλλον.

Ο Alt παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς της ιδιωτικής χρηματοδότησης, εστιάζοντας στις πιο υποσχόμενες κατηγορίες για πιθανές επενδύσεις, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην αγορά των μη εισηγμένων εταιρειών. Όπως τόνισε, οι εισηγμένες εταιρείες αποτελούν μόνο την κορυφή του οικονομικού παγόβουνου, με την πραγματική ευκαιρία να βρίσκεται σε μια ευρύτερη γκάμα οικογενειακών και ιδρυτικών επιχειρήσεων που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, ο Alt επεσήμανε τη σημασία της πρόσβασης στην ιδιωτική χρηματοδότηση, κάνοντας λόγο για τις διαφορετικές δυνατότητες που υπάρχουν για τους επενδυτές, όχι μόνο θεσμικούς, αλλά και επαγγελματίες και ιδιώτες. Ο επικεφαλής της Schroders Capital ανέφερε πως οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς προσφέρουν μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ευκαιρία για την αύξηση της έκθεσης των επενδυτών στην κατηγορία αυτή, με προοπτικές σημαντικών αποδόσεων.

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μέχρι το 2032 τα περιουσιακά στοιχεία της ιδιωτικής χρηματοδότησης θα αντιπροσωπεύουν το 30% όλων των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση ότι έχει εγκαθιδρυθεί ως κύρια επενδυτική στρατηγική για το μέλλον.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο...Οι βραβευθέντες και η εντυπωσιακή τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards (pics)
Επεκτείνουν την συνεργασία τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους PwC Κύπρου και CIM-Cyprus Business School
Ξεκίνησε η κάθοδος ινδικών κολοσσών…Thomas Cook India και LTIMindtree έρχονται στην Κύπρο
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 17ων IN Business Awards(pics)
Ν. Χριστοδουλίδης: Επανακτά την αξιοπιστία της, κερδίζει έδαφος στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων η Κύπρος
Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού: Περισσότερα Πανεπιστήμια δεν σημαίνουν αυτόματα πρόοδο
Γιώργος Μιχαήλ: Εχθρός των επιχειρήσεων ο λαϊκισμός, καλώ τον επιχειρηματικό κόσμο να σταθεί ανάχωμα
Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Κομισιόν: Μέτρα απλοποίησης ΚΑΠ για στήριξη γεωργών-Περιορισμός διοικητικού φόρτου και ελέγχων
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»