Powered by

Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις

Η Κύπρος είναι μια ελκυστική τοποθεσία για άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) υποστήριξε ο Μάριος Ταννούσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus, ο οποίος παρουσίασε κατά το 10ο International Funds Summit & Expo τα μεικτά χρηματοδοτικά καθεστώτα και κίνητρα της Κύπρου καθώς και τι ισχύει για τους επενδυτές.

Ενώπιον επενδυτικού κόσμου ο κ. Ταννούσης παρουσίασε, επίσης, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για τους επενδυτές, δίνοντας έμφαση στη γεωστρατηγική της θέση και τα καθεστώτα που προσφέρονται για ξένες επενδύσεις.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που ανέδειξε ο κ. Ταννούσης είναι η μοναδική γεωγραφική θέση της Κύπρου, η οποία βρίσκεται στο κέντρο τριών ηπείρων - Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Η θέση αυτή προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αγορές με πληθυσμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, καθιστώντας την Κύπρο κόμβο διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων.

Η Κύπρος αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 και της Ευρωζώνης από το 2008, με αποτέλεσμα να προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο ελκυστική για πολυεθνικές εταιρείες και επενδυτές.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του, ο κ. Ταννούσης τόνισε επίσης τη σημασία των εμπορικών και φορολογικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Κύπρος, οι οποίες προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους επενδυτές.

Με περισσότερες από 40 συμφωνίες εμπορίου εντός της ΕΕ και 65 συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολογίας με διάφορες χώρες, η Κύπρος προσφέρει ένα σταθερό και ευνοϊκό νομικό και φορολογικό πλαίσιο. Αυτές οι συμφωνίες δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να αξιοποιήσουν σημαντικές φορολογικές διευκολύνσεις, ενισχύοντας τη ρευστότητα και τις αποδόσεις των επενδύσεών τους.

Ο κ. Ταννούσης εξήγησε, τέλος, πως η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για πολυεθνικές εταιρείες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ευρώπη.

Παρουσίασε τις κύριες αγορές με τις οποίες η Κύπρος διατηρεί ισχυρές εμπορικές σχέσεις, προσκαλώντας τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τα οφέλη που προσφέρει η κυπριακή οικονομία και η γεωστρατηγική της θέση.

Το International Funds Summit & Expo παρουσίασε ο CIFA και ο Invest Cyprus.

Δειτε Επισης

Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί