Powered by

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Άγγιξε το 1,3 εκ. τον Οκτώβριο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τον Οκτώβριο 2024 οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου υποδέχτηκαν 1.338.065 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 7,14% σε σχέση με το 2023.

«Παρά τις αντιξοότητες από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, συνεχίζει να παρουσιάζεται η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, με αύξηση της τάξης του 5,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023», τονίζει το Υπουργείο.

ΕΚ1

Σημειώνεται πως, τόσο στον αερολιμένα Λάρνακας όσο στον αερολιμένα Πάφου η επιβατική κίνηση Οκτωβρίου ξεπέρασε κατά 8,8 % και 3,2% τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη.

εκ2

Συγκεκριμένα, ο όγκος επιβατών στον αερολιμένα Λάρνακας πλησίασε το 1 εκ. επιβάτες (957.625), ενώ στον αερολιμένα Πάφου ανήλθε στους 380.440 επιβάτες, παρουσιάζοντας την υψηλότερη διακίνηση επιβατών κατά τον μήνα Οκτώβριο.

εκ3

εκ4

Με κύριες αγορές αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Ισραήλ, Πολωνίας και Γερμανίας, η κίνηση αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 10,54 % σε σχέση με το 2023 και ανήλθε στις 10.390 πτήσεις.

εκ5

Στην βάση των πιο πάνω δεδομένων, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει πως οι προβλέψεις για την επιβατική κίνηση για το 2024 έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω για τη συνολική πορεία της χρονιάς και πλέον εκτιμάται ότι το 2024 θα είναι νέα χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, ξεπερνώντας τα 12 εκατ. επιβάτες.

Δειτε Επισης

Aegean: Έξοδος στις αγορές με επταετές ομόλογο-Στο 3,7 με 4,05% το εύρος επιτοκίου
Lordos Hotels: Στα σκαριά η ανακαίνιση του Golden Bay-Οι επενδύσεις που έγιναν στα ξενοδοχεία του ομίλου
Νέος πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου για την διετία 2025-2027 ο Μιχάλης Μίτας
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
«Αποκαλύφθηκε» το Palm Beach Resort...Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του έργου (pics)
Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Scan & Win» της Emirates-Mια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στο Ντουμπάι
Μαρίνα Αγίας Νάπας και Μαρίνα Παραλιμνίου σε κοινή γραμμή πλεύσης...Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Η φιλοσοφία του Palm Beach Resort...Η αρχιτεκτονική, ο εσωτερικός σχεδιασμός και ένα έργο που αλλάζει την Λάρνακα
Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort