powered by

Δάνειο ύψους μέχρι €200 εκ. από ΕΤΕπ για οδικά έργα-Σε ποιες υποδομές αφορά η χρηματοδότηση

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του της 25ης Νοεμβρίου 2024, ενέκρινε την πρόταση για τη συνομολόγηση συμφωνίας δανείου ύψους μέχρι €200 εκατομμύρια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά σειρά σημαντικών οδικών έργων υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ανάπτυξη οδικών υποδομών σε περιοχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, αφορά την υλοποίηση ενός πολυετούς προγράμματος επενδύσεων σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και αναβάθμισης δρόμων, σε προγράμματα που υποστηρίζουν την εφαρμογή Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), την οδική ασφάλεια, τη διαχείριση οδικών δικτύων, την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, καθώς και μέτρα ανθεκτικότητας και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Η χρηματοδότηση αφορά, μεταξύ άλλων τα εξής έργα:

  • κατασκευή αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους (τμήμα Αστρομερίτη – Ευρύχου, Φάση Δ’)
  • κατασκευή αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου (τμήμα Ανάγυια – Καλό Χωριό)
  • Κατασκευή αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους (τμήμα Ακάκι – Περιστερώνα, Φάση Γ1)
  • Περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου (τμήμα Ανάγυια – Καλό Χωριό).

Ο δανεισμός αυτός, που εντάσσεται στην πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας «Επενδύοντας στο Μέλλον», υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει έργα που βελτιώνουν τη διαχείριση οδικών δικτύων και την οδική ασφάλεια, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και προσαρμογή στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή η πολιτική αποτυπώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη υποδομών προς όφελος των πολιτών και την ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της.

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δεύτερη φάση έργων ΣΒΑΚ στη Λεμεσό-Αγγίζει τα €3 εκατ. το κόστος
Σταθερή ανάκαμψη για τα high end ακίνητα-Συναλλαγές €0,5 δισ. το 2024
Προχωρά το σχέδιο «ΚτίΖΩ»-Υπό κατεδάφιση 20 πολυκατοικίες, προβλήματα με ενοίκους στο Στρόβολο
Δημόσια Έργα: Το ΤΑΥ αρμόδιο για μονιμοποίηση δρόμου κάτω από τη γέφυρα Καλαβασού
Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ