Powered by

Ακόμη ένα κρίσιμο βήμα για την κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Το βασικό προαπαιτούμενο που έχει ολοκληρωθεί

Ως ένα ακόμη «κρίσιμο βήμα» προς την ένταξη της Κύπρου στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων η ανακοίνωση από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι το ποσοστό απόρριψης θεωρήσεων εισόδου από τις ΗΠΑ για Κύπριους πολίτες για το 2024 είναι στο 2,16%, αναφέρει η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική.

Σε ανάρτησή της στο «Χ», η κ. Πική αναφέρει ότι ένα βασικό προαπαιτούμενο για την ένταξη της Κύπρου στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων (Visa Waiver Program) «έχει εκπληρωθεί».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το ποσοστό απόρριψης θεωρήσεων εισόδου για Κύπριους πολίτες για το 2024 είναι στο 2,16% , κάτω δηλαδή από το όριο του 3%, προσθέτει.

«Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη κρίσιμο βήμα προς την ένταξη της χώρας μας στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων και επισφραγίζει τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε από πλευράς Κυπριακής Κυβέρνησης, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, στις τεχνικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», σημειώνει.

«Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στον στόχο της επίτευξης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων το συντομότερο, εντός του 2025, και μεθοδικά θα εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε σύντομα οι Κύπριοι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, για τουριστικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, χωρίς την υποχρέωση έκδοσης θεώρησης διαβατηρίου», καταλήγει.

Εξάλλου, σε δική της ανάρτηση, η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, ανακοινώνοντας ότι το ποσοστό άρνησης βίζας για Κύπριους είναι 2,16%, σημειώνει ότι αυτό «είναι ένα κρίσιμο ορόσημο που φέρνει την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων και ταξίδι χωρίς βίζα στις ΗΠΑ για τους Κύπριους».

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Στρατής Ματθαίου: Ίδια συνταγή με 2013 οι προτάσεις ΔΝΤ για το δημόσιο-Επανάληψη των ίδιων μέτρων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)