Powered by

Ακόμη ένα κρίσιμο βήμα για την κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Το βασικό προαπαιτούμενο που έχει ολοκληρωθεί

Ως ένα ακόμη «κρίσιμο βήμα» προς την ένταξη της Κύπρου στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων η ανακοίνωση από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι το ποσοστό απόρριψης θεωρήσεων εισόδου από τις ΗΠΑ για Κύπριους πολίτες για το 2024 είναι στο 2,16%, αναφέρει η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική.

Σε ανάρτησή της στο «Χ», η κ. Πική αναφέρει ότι ένα βασικό προαπαιτούμενο για την ένταξη της Κύπρου στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων (Visa Waiver Program) «έχει εκπληρωθεί».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το ποσοστό απόρριψης θεωρήσεων εισόδου για Κύπριους πολίτες για το 2024 είναι στο 2,16% , κάτω δηλαδή από το όριο του 3%, προσθέτει.

«Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη κρίσιμο βήμα προς την ένταξη της χώρας μας στο Αμερικανικό Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων και επισφραγίζει τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε από πλευράς Κυπριακής Κυβέρνησης, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, στις τεχνικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», σημειώνει.

«Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στον στόχο της επίτευξης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων το συντομότερο, εντός του 2025, και μεθοδικά θα εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε σύντομα οι Κύπριοι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, για τουριστικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, χωρίς την υποχρέωση έκδοσης θεώρησης διαβατηρίου», καταλήγει.

Εξάλλου, σε δική της ανάρτηση, η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, ανακοινώνοντας ότι το ποσοστό άρνησης βίζας για Κύπριους είναι 2,16%, σημειώνει ότι αυτό «είναι ένα κρίσιμο ορόσημο που φέρνει την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων και ταξίδι χωρίς βίζα στις ΗΠΑ για τους Κύπριους».

Δειτε Επισης

Π. Δρουσιώτης; Στόχος ένα δυναμικό δίκτυο ταλαντούχων μελών της διασποράς-Συνάντηση Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΒ-Κύπρου με τον Ύπατο Αρμοστή
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»