Powered by

Πρόταση Αννίτας για τις ουσιώδεις υπηρεσίες-Θεσμοθέτηση ελάχιστων επιπέδων λειτουργίας

Πρόταση για θεσμοθέτηση ελάχιστων επιπέδων λειτουργίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, καταθέτει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία καλεί την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αρχίσει άμεσα διαβούλευση στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος στους τομείς που κρίνονται ως ουσιώδεις για τους πολίτες.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η κ. Δημητρίου αναφέρει πως «η ζωή ενός συνανθρώπου μας, ο οποίος ίσως σήμερα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα, είναι αδιαπραγμάτευτη για τον ΔΗΣΥ», σημειώνοντας πως σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία, αλλά την ίδια ώρα οφείλουν να προστατεύουν τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια του κάθε πολίτη.

Όπως αναφέρει «διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε σχέση με την Εφαρμογή Ελαχίστων Επιπέδων Λειτουργίας Ουσιωδών Υπηρεσιών, το οποίο θα κατευθύνει τη δράση μας τους επόμενους μήνες», για να σημειώσει ότι «σε αυτό το στάδιο καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αρχίσει άμεσα διαβούλευση στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος στους τομείς που κρίνονται ως ουσιώδεις για τους πολίτες».

«Στόχος μας», υπογραμμίζει, «είναι η θεσμοθέτηση ελάχιστων επιπέδων λειτουργίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων. Αυτό μπορεί να γίνει με την επέκταση και πρακτική εφαρμογή της υφιστάμενης Συμφωνίας για τη Διαδικασία Επίλυσης Εργατικών Διαφορών σε Ουσιώδεις Υπηρεσίες για να καλύπτει όλους τους εμπλεκόμενους».

Επιπλέον, τονίζει ότι «η πλειονότητα των αναπτυγμένων χωρών έχουν σχετική νομοθεσία που διέπει αυτό το σοβαρό ζήτημα», σημειώνοντας ότι «μπορούμε, μέσα από τον δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση, να κατοχυρώσουμε με ισορροπημένο και θεσμοθετημένο τρόπο τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και τη δημόσια ασφάλεια και υγεία».

Δειτε Επισης

Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν