Powered by

Ν. Χριστοδουλίδης: Ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές προοπτικές και πιο δυναμική ανάπτυξη η νέα αναβάθμιση(vid)

Ως εξαιρετικής σημασίας, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις πολιτικές της Κυβέρνησης και στην οικονομία της χώρας μας, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την διπλή αναβάθμιση από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εκφράζει περηφάνια για τη σταθερά ανοδική πορεία της κυπριακής οικονομίας, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οποίας-όπως σημειώνει, είναι από τους ψηλότερους στην Ε.Ε.

«Για πρώτη φορά, μετά από 13 χρόνια, η χώρα μας αξιολογείται στη βαθμίδα Α από τον συγκεκριμένο Οίκο Αξιολόγησης», υποδεικνύει, για να συμπληρώσει υπογραμμίζοντας πως η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο πυρήνα των πολιτικών της κυβέρνησης, φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Όπως επισημάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και πρωτίστως του κυπριακού λαού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η νέα αναβάθμιση ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές προοπτικές, ενισχύοντας, παράλληλα, την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων που συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για θεμελίωση της χώρας μας ως αξιόπιστου και ποιοτικού επενδυτικού προορισμού.

«Την ίδια στιγμή», καταλήγει, «η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει πιο δυναμική οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, όπως, επίσης, τη συνέχιση και την ενίσχυση λήψης στοχευμένων κοινωνικών μέτρων και δράσεων με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του Κύπριου πολίτη».

Δειτε Επισης

Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»