Powered by

Οριακή πτώση κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε ζημιές σε ποσοστό 0,05%, κλείνοντας στις 200,58 μονάδες. Το Χρηματιστήριο κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες 1,80%.

Επίσης, ζημιές 0,07% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 122,09 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €689.439,96.

Ζημιές κατέγραψαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,27% και ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 1,87%.

Αντίθετα, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,38%. Άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,32%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €300.037,13 (άνοδος 0,70% - τιμή κλεισίματος €4,32).

Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €238.595,65 (πτώση 0,23% – τιμή κλεισίματος €4,38), της Δήμητρα Επενδυτική με €70.996,22 (πτώση 1,90% – τιμή κλεισίματος €1,55), της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €14.600 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,73) και της Salamis με €12.600 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €4,20).

Από τις μετοχές, που έτυχαν διαπραγμάτευσης οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, εφτά καθοδικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 128.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την αναστολή διαπραγμάτευσης των 13 Εβδομάδων Γραμματίων Δημοσίου 6ης Έκδοσης, Σειράς 2024 (30/08/2024 -29/11/2024), με κωδικό ΓΔ13Ζ24/ TB13F24 από τις 26 Νοεμβρίου 2024 μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου 2024 (συμπεριλαμβανομένης), μέχρι δηλαδή την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών, ενόψει της διαγραφής των τίτλων αυτών.

Η διαγραφή των πιο πάνω Γραμματίων Δημοσίου από το Χρηματιστήριο και από το Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2024.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε για εκκαθάριση των συναλλαγών, μέσα στα πλαίσια προστασίας των επενδυτών, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Δειτε Επισης

Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»
Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη