Powered by

ΟΕΒ: Αχρείαστη, ατελέσφορη και αυτοτραυματική η απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια

Την έντονη ανησυχία της για την απόφαση των συντεχνιών των κυβερνητικών ιατρών να κατέλθουν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη βδομάδα, παραλύοντας ουσιαστικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, εκφράζει η ΟΕΒ.

Η απεργία μπορεί να στρέφεται εναντίον του εργοδότη των κυβερνητικών ιατρών αλλά πλήττει κυρίως τους ασθενείς που εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία, σημειώνει σε ανακοίνωσή της και καλεί τις συντεχνίες να άρουν τα μέτρα, καθώς, όπως αναφέρει καμία σημαντική διαφορά δεν έχει λυθεί ποτέ με απεργίες.

Παράλληλα, τις καλεί να προσέλθουν σε εντατικό διάλογο με τον ΟΚΥπΥ για επίτευξη του δύσκολου στόχου της οικονομικής και διοικητικής αυτονόμησης.

«Εκείνο που επείγει είναι με πνεύμα συνεργασίας όλοι μαζί οι πρωταγωνιστές της δημόσιας υγείας να δουλέψουμε για την επόμενη ημέρα των δημοσίων νοσηλευτηρίων προς όφελος του Κύπριου ασθενή.

Η ΟΕΒ καλεί επίσης για ακόμα μία φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία και την κοινωνία προχωρώντας στην νομοθέτηση της Συμφωνίας για τη Διαδικασία Επίλυσης Εργατικών Διαφορών στις Ουσιώδεις Υπηρεσίες», αναφέρει καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Υφυπουργείο Καινοτομίας: Τέταρτη καλύτερη στην Ε.Ε. για την περίοδο από το 2018 έως σήμερα στο EIS η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Βελτιωμένη επίδοση από το 2018, αλλά...«Μέτριος καινοτόμος» και στην 17η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. η Κύπρος
Αρχή Λιμένων: Άμεση αντίδραση για πετρελαιοκηλίδα στη θαλάσσια περιοχή Μονής-Δρομολογήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης
Επίσκεψη Μακρόν στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης-Θα υπογραφεί αναβαθμισμένη στρατηγική συνεργασία
Μαρία Παναγιώτου: Ανάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Προχωρούν σε νέες επενδύσεις και «διψούν» για προσωπικό οι επιχειρήσεις της Λεμεσού-Τα ευρήματα του βαρόμετρου του ΕΒΕΛ
Βαρυσήμαντα μηνύματα εργοδοτών στις συντεχνίες για την ΑΤΑ…«Δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν με τις απεργίες»
Ανοικτό το ενδεχόμενο αναπομπής του νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις-Περιμένει Νομική Υπηρεσία ο Χριστοδουλίδης
Με απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ