Powered by

Στον προϋπολογισμό €0,25 εκατ. για βιοτεχνικές Κιτίου, Ξυλοτύμπου και Άχνας

Για την περίληψη κονδυλίου €250.000 στον κρατικό προϋπολογισμό του 2025 προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέκταση των βιοτεχνικών περιοχών Κιτίου, Ξυλοτύμπου και Άχνας ενημερώθηκε η κοινοβουλευτική επιτροπή Εμπορίου που συζήτησε εκ νέου το θέμα, την Τρίτη.

Όπως ενημερώθηκε η επιτροπή από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, το κονδύλι θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2025 κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην αυριανή του συνεδρία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της επιτροπής, ο πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννη χαρακτήρισε την απόφαση ως ένα θετικό γεγονός.

«Είναι πολύ σημαντικό βήμα το υπογραμμίζουμε και το σημειώνουμε προς τιμήν του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών» είπε, προσθέτοντας ότι η έναρξη της επέκτασης των βιοτεχνικών περιοχών, «είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και ευρύτερα για τη βιομηχανική ανάπτυξη του τόπου».

Την απόφαση Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης χαιρέτισε την απόφαση, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των αντισταθμιστικών μέτρων στις κοινότητες Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου, που επηρεάζονται από την λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Δεκέλειας, λέγοντας πως αν και δεν υπήρξε κατάληξη στο θέμα, θεωρεί θετικό ότι η ΑΗΚ θα προχωρήσει σε παραχώρηση αντισταθμιστικών μέτρων. «Τα μέτρα πρέπει να παρθούν για να μειωθεί η περιβαλλοντική ζημιά των κατοίκων από την λειτουργία του σταθμού», κατέληξε.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Ανδρέας Πασιουρτίδης εξέφρασε ικανοποίηση από την ενημέρωση από το ΥΠΕΣ και το ΥΠΟΙΚ για την έγκριση του κονδυλίου

Με την απόφαση αυτή, είπε, «θα εξυπηρετήσουμε ένα μεγάλο αριθμό βιοτεχνών οι οποίοι περιμένουν να στεγαστούν σε κατάλληλες επαγγελματικές συνθήκες».

Σε σχέση με την αντισταθμιστικά μέρα της ΑΗΚ προς τις κοινότητες που γειτνιάζουν του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Δεκέλειας, ο κ. Πασιουρτίδης είπε κρατά τη δέσμευση για στήριξη των κοινοτήτων με καταβολή αντισταθμιστκών μέτρων ή κατασκευής συγκεκριμένων έργων.

«Δεν είμαστε θιασώτες του ρυπαίνω, πληρώνω αντισταθμιστικά άρα όλα είναι καλά, όμως είναι πολύ σημαντικό τουλάχιστον οι συγκεκριμένες περιοχές αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής λόγω του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού να έχουν κάτι ως αντάλλαγμα που θα αναβαθμίζει της κοινότητές τους και να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων», κατέληξε.

Τέλος ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για την συμπερίληψη κονδυλίου €250.000 για την επέκταση των εν λόγω βιοτεχνικών περιοχών.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ