Powered by

Πάμε καλά στην απορρόφηση κονδυλίων από την Ε.Ε.-Άριστες επιδόσεις με υλοποίηση υψηλής ποιότητας έργων

Απόψεις για τις επιδόσεις και προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ειδικά σε σχέση με την πορεία υλοποίησης έργων χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους, αντάλλαξε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός κατά τη σημερινή του συνάντηση με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος παρέδωσε στον Υπουργό την Ετήσια Έκθεση των Εκλεκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2023 που αφορά το έργο του Ευρωπαϊκού Εκλεκτικού Συνεδρίου και του κυπριακού Γραφείου για θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χριστοφόρου «εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κύπρος κατατάγηκε πρώτη το 2023 μεταξύ των Κρατών-Μελών σε ό,τι αφορά το ποσοστό απορρόφησης από τα ταμεία της Πολιτικής Συνοχής (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Ταμείο Συνοχής και Πρωτοβουλίας Απασχόλησης των Νέων) με ποσοστό που ανέρχεται στο 100%».

Παράλληλα, προστίθεται, τόνισε ότι διαχρονικά η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην απορρόφηση κονδυλίων με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ευρημάτων και καταλογισμών.  Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι άριστες επιδόσεις θα συνεχιστούν με την υλοποίηση υψηλής ποιότητας έργων.

Συμπληρώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, παραλαμβάνοντας την έκθεση ευχαρίστησε τον κ. Χριστοφόρου και διαβεβαίωσε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και από τα Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής, παρακολουθείται στενά από την κυβέρνηση, εκφράζοντας βεβαιότητα για την πλήρη αξιοποίησή των ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών.

Δειτε Επισης

Nomoplatform: Πρόοδος, αλλά παραμένουν σοβαρές ελλείψεις στην διαφάνεια και εξωστρέφεια της Βουλής
Ολοκληρωμένη στρατηγική για την Λεμεσό με δράσεις συνολικού κόστους 660 εκατ.-Οι ανακοινώσεις σε έξι πυλώνες
Οι προτάσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για το συνταξιοδοτικό-Έκκληση για αλλαγή
Περιβαλλοντικά ζητήματα αγροτικού τομέα στη συνάντηση Επ. Αγροτικών Πληρωμών-Επ. Περιβάλλοντος
Κ. Ιωάννου: Σε ετοιμότητα για προώθηση αλλαγών στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Διπλάσια από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από την οικονομία στην Κύπρο
Eurostat: Αύξηση 1,3% στο ΑΕΠ της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο 2025-Κατά 0,3% αυξήθηκε στην Ευρώπη
Ετήσια αύξηση 2% στο βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο το 2024
Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%