Powered by

Εβδομαδιαία κέρδη 0,41% στο ΧΑΚ

Με ζημιές ολοκλήρωσε την βδομάδα το ΧΑΚ, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 204.26 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 0,87%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε ζημιές 0,89% κλείνοντας στις 124,38 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα ξεπέρασε τα €66 εκατ. λόγω προσυμφωνημένων συναλλαγών αξίας €65,8 εκατ. σε μετοχές της τράπεζας Κύπρου.  

Σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑΚ κατέγραψε κέρδη 0,41%.

Μοιρασμένη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη κατέγραψαν ο τομέας των Ξενοδοχείων με 1,46% και η Εναλλακτική Αγορά με 1,46%. Αντίθετα ζημιές παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες και η Κύρια Αγορά με 1,72% και 1,14% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €66,15 εκατ. (πτώση 2,19% - τιμή κλεισίματος €4.46). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €185.049 (πτώση 0,23% - τιμή κλεισίματος €4,30), της Salamis Tours (Holdings) με €39.031 (άνοδος 0,48% - τιμή κλεισίματος €4,22), της Demetra Holdings με €22.913 (πτώση 1,76% - τιμή κλεισίματος €1,67) και της The Cyprus Cement Public Company με €15.567 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,73).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 175.

Δειτε Επισης

Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας