Powered by

Ανακαλύψτε τη δύναμη των Θεαινών: Μια ολιστική πολιτιστική εμπειρία στο ξενοδοχείο Almyra

Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, η Thanos Hotels and Resorts, σε συνεργασία με την Travelgems, την ηγέτιδα ελληνική εταιρία σε ταξίδια ευεξίας στην Ευρώπη, φιλοξενεί στο ξενοδοχείο Almyra το Cultural Retreat – Goddesses in Greek Myth. Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης των αρχαίων ελληνικών θεαινών, υπό την καθοδήγηση της καταξιωμένης συγγραφέα και ραδιοτηλεοπτικής παρουσιάστριας Natalie Haynes.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να βυθιστούν στη μυθολογία και την κληρονομιά των δυνατών γυναικείων θεοτήτων μέσα από διαλέξεις, περιηγήσεις σε μυθολογικούς χώρους και συζητήσεις με ειδικούς.

Κατά τη διάρκεια της ‘απόδρασης’, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συζητήσεις με τη Natalie Haynes, καθώς και διαδραστικές συνεδρίες με την Μαρία Πίγγουρα, προσφέροντας μια βαθύτερη κατανόηση της αρχαίας μυθολογίας. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνεδρίες ευεξίας και να χαλαρώσουν στα απογευματινά gatherings στο κομψό Helios Lounge Bar του Almyra, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Πάφου.

Αυτή η απόδραση είναι σχεδιασμένη για όσους αγαπούν τη μυθολογία, την ιστορία και την ευεξία, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν την εξερεύνηση των αρχαίων ιστοριών με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας από την οποία ξεκινά το «ταξίδι», με συναρπαστικές ιστορίες και την πλούσια ιστορία των πιο εμβληματικών θεαινών της ελληνικής μυθολογίας.

Η απόδραση στην Κύπρο θα αναδείξει μερικά από τα πιο γοητευτικά σημεία του νησιού, όπως η Πάφος, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γνωστή για τα αρχαία της μνημεία, το Σπίτι του Διονύσου και το επιβλητικό Κάστρο. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη στάση θα είναι στο χωριό Λέμπα, όπου οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τον Χαλκολιθικό οικισμό Λέμπα - Λάκκους. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν στο χώρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, το Ναό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο, όπου θα ανακαλύψουν τα ερείπια του μεγαλιθικού ναού της Μεγάλης Θεάς της Κύπρου (η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως Αφροδίτη) και το Μουσείο Παλαιπάφου που εκθέτει, μεταξύ άλλων ευρημάτων, το Βαίτυλο (λατρευτικό είδωλο της Θεάς) της Παλαιπάφου. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στην Πέτρα του Ρωμιού, τον μυθικό τόπο γέννησης της Θεάς Αφροδίτης. Με κρυστάλλινα νερά και μαγευτικά τοπία, η Κύπρος αποτελεί το τέλειο σκηνικό για ένα ταξίδι που συνδυάζει εκπαίδευση, χαλάρωση και προσωπική ανάπτυξη.

Τα δύο retreat διεξάγονται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Το πρώτο retreat διεξάγεται τις ημερομηνίες 18-23 Οκτωβρίου (21-23 στην Κύπρο) και το δεύτερο στις 24-29 Οκτωβρίου (24-26 στην Κύπρο). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε το Travelgems ή επικοινωνήστε με info@travelgems.com

Δειτε Επισης

Στο 3,7% το 2024 η ανάπτυξη με περιορισμό του πληθωρισμού στο 2,2%-Το σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2025
Aegean: Μετέφερε πάνω από 12,5 εκατ. επιβάτες τους πρώτους εννέα μήνες του 2024
Ανακαλύψτε τη δύναμη των Θεαινών: Μια ολιστική πολιτιστική εμπειρία στο ξενοδοχείο Almyra
Νέος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ο Παναγιώτης Τρισόκκας
Ανακατατάξεις στην μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Κύπρου-Πώλησε το 3% των μετοχών της η CarVal
Χρ. Πατσαλίδης: Το μήνυμα στις τράπεζες και ο κίνδυνος διάβρωσης της εικόνας και της φήμης τους
Η σούμα των ξενοδόχων για την καλοκαιρινή σεζόν που πέρασε-Το θετικό πρόσημο και οι προοπτικές για τον χειμώνα
Τι προβλέπουν οι συμβάσεις του κράτους σε ισχύ-Οι υποχρεώσεις έναντι των ανάδοχων και ποιες οι απαιτήσεις
Νέος μεγάλος παίκτης στην κυπριακή βιομηχανία παραγωγής χαλλουμιού-Μπαίνει και επίσημα η Olympus
Στα χέρια των ξενοδόχων και των συντεχνιών η μεσολαβητική Παναγιώτου-Χρονικό ορόσημο η 21η Οκτωβρίου