Powered by

Στα χέρια των ξενοδόχων και των συντεχνιών η μεσολαβητική Παναγιώτου-Χρονικό ορόσημο η 21η Οκτωβρίου

Μεσολαβητική πρόταση για την κλαδική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία υπέβαλε την Τρίτη στους εργοδοτικούς συνδέσμους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, σημειώνοντας ότι αναμένει τις τελικές απαντήσεις μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2024.

Μετά από τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εργασίας με τους εργοδοτικούς συνδέσμους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας για την υποβολή μεσολαβητικής πρότασης σχετικά με την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Κλάδου, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η κλαδική σύμβαση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας πρέπει να ανανεωθεί.

Υπογράμμισε ότι η εργατική ειρήνη θα πρέπει να διαφυλαχθεί έτσι ώστε η θετική προοπτική του κλάδου να υλοποιηθεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι προς την κατεύθυνση αυτή κατέθεσε σήμερα ενώπιον των δύο πλευρών μεσολαβητική πρόταση, σύμφωνα με τις πρόνοιες του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, η οποία είναι «δίκαιη και ισορροπημένη» ώστε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα να μπορεί να γίνει εκατέρωθεν αποδεκτή.

«Αναμένω τις τελικές απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων του κλάδου εντός των επόμενων ημερών με χρονικό ορόσημο την 21η Οκτωβρίου 2024 ώστε να διαπιστωθεί εάν καταλήγουμε σε συμφωνία ή σε αδιέξοδο», σημείωσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η επίδειξη από όλους της υπευθυνότητας που τους αναλογεί για τη διαφύλαξη της ομαλότητας και της σταθερότητας μέσα από την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης με ορίζοντα μακράς πνοής μέχρι το τέλος του 2027.

Δειτε Επισης

Στα χέρια των ξενοδόχων και των συντεχνιών η μεσολαβητική Παναγιώτου-Χρονικό ορόσημο η 21η Οκτωβρίου
Βραβείο «Destination Award» στην Κύπρο-Η πρώτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει την εν λόγω διάκριση
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επέκταση του campus με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (photos)
Πλεόνασμα ύψους €1.37 δισ. τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024-Αυξήθηκε κατά €469,9
Ο Φωκίων Καραβίας στην Ελληνική-«Να γίνουμε η μεγαλύτερη και καλύτερη τράπεζα της Κύπρου»
Ολόκληρη η κυπριακή επιχειρηματική πραγματικότητα σε 412 σελίδες-Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο
Συνεργασία κλάδου ακινήτων και τραπεζικών ιδρυμάτων προς όφελος της οικονομίας
Το «Palm Beach Resort» μετατρέπεται σε resort υψηλών προδιαγραφών-Επένδυση 100 και πλέον εκατομμυρίων
Κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στο φετινό Compliance Forum
Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε αναζήτηση...ισορροπίας-Τι εισηγούνται οι εταιρείες στους επόπτες