Powered by

Ξεκαθαρίζει το Υπ. Οικονομικών-Καμιά πρόταση για αύξηση μισθοδοσίας Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξαν ή/και προτίθενται να καταθέσουν πρόταση για παραχώρηση αύξησης στη μισθοδοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών, όπως λανθασμένα αφήνεται να νοηθεί σε δημοσιεύματα, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχέση με τα σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο αναφορικά με υποτιθέμενες «αυξήσεις» στους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, ακόμη, ότι οι αυξήσεις που εντοπίζονται στον κρατικό Προϋπολογισμό στη μισθοδοσία των εν λόγω αξιωματούχων, αφορούν αποκλειστικά και μόνο στις προσυπολογιζόμενες για το 2025 αυξήσεις της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), όπου έχει προϋπολογιστεί αύξηση ύψους 1,67% περίπου, στη βάση της μεταβατικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε για καταβολή του 66,7% του πληθωρισμού και η οποία αφορά 180.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Η ΑΤΑ παραχωρείται διαχρονικά με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ως αποκατάσταση των πραγματικών εισοδημάτων του εργοδοτούμενου για αντιμετώπιση της αύξησης του πληθωρισμού, προσθέτει.

Αναφέρει, περαιτέρω, ότι το νομοσχέδιο που αφορά στις γενικές αυξήσεις ύψους 1,5% που προτείνεται να δοθούν σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, δεν καλύπτει τους κρατικούς αξιωματούχους όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και άλλους.

"Λεχθέντων των πιο πάνω, είναι προφανές ότι, πέραν της ΑΤΑ δεν παραχωρείται οποιαδήποτε αύξηση στους κρατικούς αξιωματούχους" προσθέτει. 

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει το ΥΠΟΙΚ, η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της στον αναπτυξιακό προσανατολισμό των κρατικών δαπανών, μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού, οι οποίες λαμβάνουν ταυτόχρονα υπόψη και την κοινωνική ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύει το κράτος.

Οποιεσδήποτε άλλες αναφορές στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, καταλήγει.

Δειτε Επισης

Μέχρι 29 Οκτωβρίου οι αίτησεις για χορηγίες για την κυκλική οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πλεόνασμα ύψους €1.37 δισ. τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024-Αυξήθηκε κατά €469,9
Ξεκαθαρίζει το Υπ. Οικονομικών-Καμιά πρόταση για αύξηση μισθοδοσίας Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών
Η λύση που προωθείται για το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-Εφάπαξ πρόστιμο €250
Γενικό Λογιστήριο: Στο ΤΑΧΙSNET τα ποσά αποκοπών για συνταξιούχους του δημοσίου
Επιφυλάξεις και προειδοποιήσεις για εκτροχιασμό της οικονομίας από τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Στις 13 Ιανουαρίου 2025 η έναρξη επί της ουσίας της δίκης για τις πολιτογραφήσεις
Γ. Παναγιώτου: Πριν τα τέλη του 2025 στη Βουλή τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Επίτροπος Περιβάλλοντος: Βασικός πυλώνας της οικονομίας ο αμπελοοινικός τομέας-Στόχος η ενίσχυσή του
Μαρία Παναγιώτου: Αδιάκοπη η προσπάθεια για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας