Powered by

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Κώστας Κουμής

Η ανάληψη κοινών δράσεων για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της Μεσογείου είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς «μόνο έτσι δύναται να διαφυλαχθεί το προϊόν ‘ήλιος και θάλασσα’ που έκανε τις χώρες της Μεσογείου παγκοσμίως ιδιαίτερα δημοφιλείς», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο κ. Κουμής συμμετείχε σήμερα σε Υπουργική Σύνοδο στην Μεσσηνία, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγας Κεφαλογιάννη, δίνοντας το παρών του στην τελετή έναρξης του προγράμματος «Research and Monitoring Centre for Coastal and Maritime Tourism in the Eastern Mediterranean».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην λεπτομερή παρακολούθηση της ανάπτυξης του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμμετέχουσες χώρες, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Αλβανία, συμφώνησαν ότι ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου και η προστασία των ακτών και των γύρω περιοχών θα πρέπει να επιδιώκεται συλλογικά.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την αξία της πρωτοβουλίας και την ανάγκη όπως οι χώρες της Μεσογείου αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της Μεσογείου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάληψη κοινών δράσεων για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της Μεσογείου είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ», προσθέτοντας ότι «μόνο έτσι δύναται να διαφυλαχθεί το προϊόν ‘ήλιος και θάλασσα’ που έκανε τις χώρες της Μεσογείου παγκοσμίως ιδιαίτερα δημοφιλείς.»

Πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό χάριν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θάλασσας της Μεσογείου, και ότι αναμφίβολα οι πανέμορφες ακτές των Μεσογειακών χωρών αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, και η κάθε χώρα, όπως και όλες μαζί συλλογικά οφείλουν να λάβουν μέτρα για τη διαφύλαξη τους.

Οι ενδείξεις διάβρωσης είναι εμφανείς σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και η ανάπτυξη κοινών δράσεων είναι ίσως πιο έντονη από ποτέ.

Διατύπωσε, επίσης, την άποψη ότι είναι βαρυσήμαντης σημασίας η ανάπτυξη ενός μηχανισμού στη βάση του οποίου οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα να αναμεταδίδονται με σκοπό την εφαρμογή τους σε κάθε χώρα της Μεσογείου.

Η σύνοδος ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και με το πέρας της συνόδου οι σύνεδροι υπέγραψαν κοινή δήλωση, όπως αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Κώστας Κουμής
Ανοδική πορεία για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια και τον Σεπτέμβριο-Θετικές ενδείξεις για την χειμερινή περίοδο
Επίσπευση του έργου του παραλιακού μετώπου Πάφου ζητούν τουριστικοί φορείς της πόλης-«Επιζήμια η αδράνεια»
«Ανυπολόγιστος ο παράγοντας του πολέμου, οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας πρέπει να είναι προσγειωμένοι»
Απαγόρευσε βομβητές και ασυρμάτους στα αεροπλάνα της η Emirates-Ο λόγος της απόφασης
Άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ-Ανησυχούν οι ξενοδόχοι
Επανήρχισαν οι δωρεάν εκδρομές στις κοινότητες του Ακάμα-Ο στόχος της πρωτοβουλίας της ΕΤΑΠ Πάφου
Οι προορισμοί όπου ταξιδεύουν οι Κύπριοι-Η πρώτη χώρα με διαφορά και ποιες άλλες αποτελούν πόλο έλξης
Η Wizz Air προσκαλεί νέα άτομα για να ενταχθούν στο πλήρωμά της-Εκδηλώσεις προσλήψεων στη Λάρνακα
Δράσεις ανάδειξης του πάρκου καλλιτεχνών «Μεσόγειος» από Δήμο και ΕΤΑΠ Λάρνακας