N. Muggleton: Επανάσταση στην έρευνα για τα τυχερά παιχνίδια μέσω ψηφιακών αποτυπωμάτων

«Τα ερευνητικά δεδομένα μπορούν βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης άποψης σχετικά με το προβληματικό στοιχηματικό παιχνίδι», δήλωσε η Naomi Muggleton από το Warwick Business School.

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), η Dr. Naomi Muggleton, Επίκουρη Καθηγήτρια Συμπεριφορικής Επιστήμης στη Warwick Business School, ανέδειξε το θέμα του προβληματικού τυχερού παιχνιδιού ως συμπεριφορική διαταραχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη χρήσης των μεγάλων δεδομένων (big data) για την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ομιλία της επικεντρώθηκε στην έννοια των συμπεριφορικών εθισμών. Επεσήμανε ότι συμπεριφορές που είναι συνήθως ακίνδυνες για τη πλειοψηφία του πληθυσμού, όπως το στοιχηματικό παιχνίδι, η αγορά προϊόντων κ.α, μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα εθισμού.

Ένα από τα σημαντικά σημεία που ανέδειξε η Dr. Muggleton είναι ότι οι έρευνες και οι παρεμβάσεις συχνά επικεντρώνονται σε μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων με ακραίες συμπεριφορές, αφήνοντας στο περιθώριο τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας. «Αυτή η προσέγγιση μας δίνει μια στρεβλή εικόνα για το πώς εμπλέκεται ο μέσος παίκτης με τον τζόγο, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτή η δραστηριότητα επιφέρει πραγματικά βλάβες, οφέλη ή αν δεν έχει καμία επίδραση», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με την ομιλήτρια, το μεγάλο κενό στη γνώση έγκειται στη μη πρόσβαση στα δεδομένα φορέων, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Τα μεγάλα δεδομένα μπορούν να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις του προβληματικού τυχερού παιχνιδιού στη δημόσια υγεία, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τη χάραξη πολιτικών που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία.

Τα ερευνητικά δεδομένα μπορούν να γίνουν πιο προσβάσιμα και να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης άποψης για το ζήτημα, εξασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές στρατηγικές θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του κοινού, είπε, καταληκτικά η ειδικός.

Δειτε Επισης

Οι 29 ακαδημαϊκοί και ερευνητές του ΤΕΠΑΚ στους/τις κορυφαίους/ες επιστήμονες παγκοσμίως
N. Muggleton: Επανάσταση στην έρευνα για τα τυχερά παιχνίδια μέσω ψηφιακών αποτυπωμάτων
20η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου-Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης για 15η χρονιά
Η Cyta Business στηρίζει ενεργά την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
Πώς επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικοσυστήματος τυχερών παιχνιδιών για όλους
Η Exness αποκαλύπτει τον ανανεωμένο στόλο MINI και την ένταξη νέων λευκών αυτοκινήτων
«Business Professionals Certificate»: Το καινοτόμο πρόγραμμα από το PwC Academy και το ICAEW
Υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι και σωματική και ψυχική υγεία πάνε... χέρι-χέρι
«Στιγμές στο Μουσείο ’24»-Νέα σειρά εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Γ. Παντελή: Στο 4% του ΑΕΠ τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών-Σπουδαίο το έργο της ΕΑΣ