Χ. Χριστοφόρου: Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη από ΕΑΣ

«Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη είναι το τρίπτυχο της ΕΑΣ η οποία συνεχίζει εντατικά τη διαφώτιση του κοινού», διεμήνυσε η Χριστίνα Χριστοφόρου, Head of Safer Gambling and Business Development Directorate, εκ μέρους της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ)

Χαιρετίζοντας το 7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού της ΕΑΣ, δήλωσε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για διατήρηση ασφαλούς πλαισίου στα τυχερά παιχνίδια είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η παράνομη αγορά συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή, με όλα τα συνεπακόλουθα είπε και «γι’ αυτό στοχεύουμε στην καταπολέμησή της».

Συνέχισε με μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. «Πετύχαμε να αποστιγματιστεί το τυχερό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό με τις ενέργειές μας», πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας έφτασαν στον 205% και το 100% των παικτών έθεσε έστω έναν κανονισμό αυτοπροστασίας, τόνισε ακολούθως.

Μιλώντας για την πλατφόρμα αυτοαποκλεισμού που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργεία, είπε, πως το εν λόγω εργαλείο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πως πέραν των 150 ατόμων την χρησιμοποιεί.

Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη είναι το τρίπτυχο της ΕΑΣ η οποία συνεχίζει εντατικά τη διαφώτιση του κοινού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τα επόμενο διάστημα στην ενημέρωση ανηλίκων ενώ συνεργασίες θα γίνουν και με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα με τα τμήματα ανθρώπινου προσωπικού.

Νωρίτερα. υπενθύμισε ότι η αποστολή της αρχής είναι η αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία καθώς και η καταπολέμηση της παρανομίας. «Όραμα μας να καταστεί η Κύπρος δίκαιο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών», είπε.

Σχετικά με το συνέδριο η κ.Χριστοφόρου είπε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας. Αναφορά έγινε, τέλος, και στις δράσεις της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού που έκανε σήμερα την έναρξή της.

Δειτε Επισης

Γ. Παναγιώτου: Πριν τα τέλη του 2025 στη Βουλή τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Τρέχουν με χίλια οι εργασίες για το «The Landmark Nicosia»-Drone timelapse με την εξέλιξη του έργου(video)
Η Exness αποκαλύπτει τον ανανεωμένο στόλο MINI και την ένταξη νέων λευκών αυτοκινήτων
«Business Professionals Certificate»: Το καινοτόμο πρόγραμμα από το PwC Academy και το ICAEW
Υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι και σωματική και ψυχική υγεία πάνε... χέρι-χέρι
«Στιγμές στο Μουσείο ’24»-Νέα σειρά εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Γ. Παντελή: Στο 4% του ΑΕΠ τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών-Σπουδαίο το έργο της ΕΑΣ
Χ. Χριστοφόρου: Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη από ΕΑΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το 6ο ετήσιο «Τουρνουά φούτσαλ TELETHON 2024»
Συνάντηση ιδρυτή «Hope For Childrer» και υψηλόβαθμων Ινδών αξιωματούχων