Συνάντηση ιδρυτή «Hope For Childrer» και υψηλόβαθμων Ινδών αξιωματούχων

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ιδρυτή και στελεχών του διεθνούς οργανισμού «Hope For Children» CRC Policy Center (HFC) και μιας διακεκριμένης αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων Ινδών αξιωματούχων.

Στόχος της συζήτησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα δικαιωμάτων και ευημερίας των παιδιών, νομικών μεταρρυθμίσεων και φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης.

Η ινδική αντιπροσωπεία απαρτίζονταν από μερικές από τις πιο υψηλόβαθμες προσωπικότητες στους νομικούς και διπλωματικούς κύκλους της χώρας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Venkataramani, Γενικός Εισαγγελέας της Ινδίας, ο Εξοχ. κ. Surya Kant, Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας, ο κ. Shri Manish, Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο Δρ. S. Sivakumar, Πρόεδρος της Κοινοπολιτειακής Ένωσης Νομικής Εκπαίδευσης (CLEA), ο κ. Vikram Arya, Δικηγόρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας, και ο κ. Subhash Kain, Δεύτερος Γραμματέας στην Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Άντρια Νεοκλέους, Εκτελεστική Διευθύντρια του HFC, και ο κ. Μάριος Νικολάου, Συντονιστής στο HFC, παρουσίασαν στην αντιπροσωπεία μια συνοπτική επισκόπηση των προγραμμάτων και υπηρεσιών του οργανισμού. Τόνισαν τον σημαντικό ρόλο του HFC στην προώθηση φιλικών προς τα παιδιά πρακτικών δικαιοσύνης και στην παροχή διεπιστημονικής στήριξης στα ευάλωτα παιδιά.

Οι συζητήσεις κατά τη συνάντηση επικεντρώθηκαν στη κοινή δέσμευση για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την εφαρμογή του κράτους δικαίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε νομικά πλαίσια που προστατεύουν τους ανήλικους.

Και οι δύο πλευρές εξερεύνησαν ευκαιρίες συνεργασίας σε πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στη νομική εκπαίδευση και μεταρρύθμιση, στην πρόληψη της εκμετάλλευσης των παιδιών και στην καλύτερη πρόσβαση των παιδιών στη δικαιοσύνη.

Ο Ιδρυτής του Hope For Children, κ. Joseph Borghese, υπογράμμισε τη σημασία των διεθνών συνεργασιών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που επηρεάζουν τα παιδιά, όπως η φτώχεια, η μετανάστευση και η κακοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση θεωρήθηκε ως πολύτιμη ευκαιρία για την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ της Κύπρου, της Ινδίας και των διεθνών νομικών φορέων που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Manish, υπογράμμισε τη σημασία της συνάντησης, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες για εμβάθυνση των σχέσεων Ινδίας-Κύπρου. Ανέφερε: «Το "Hope For Children" επιτελεί αξιέπαινο έργο στον τομέα των δικαιωμάτων του παιδιού και της προστασίας τους και έχει αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και δίκαιου κόσμου για τα παιδιά.

Οι ινδικές ΜΚΟ μπορούν να ωφεληθούν υιοθετώντας τέτοιες βέλτιστες πρακτικές. Οι δεσμοί μεταξύ των ΜΚΟ μας μπορούν να προσθέσουν μια ακόμη διάσταση στις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με κοινή δέσμευση για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγές τεχνογνωσίας, ιδίως στους τομείς της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, των νομικών μεταρρυθμίσεων και των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

Η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Hope For Children και των Ινδών αξιωματούχων αναδεικνύει τη σημασία των διασυνοριακών συνεργασιών για την αντιμετώπιση σύνθετων παγκόσμιων ζητημάτων που επηρεάζουν τα παιδιά, εξασφαλίζοντας ότι τα δικαιώματά τους παραμένουν στο επίκεντρο των νομικών, κοινωνικών και πολιτικών ατζέντων παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Hope For Children στο 22103234.

Δειτε Επισης

Γ. Παναγιώτου: Πριν τα τέλη του 2025 στη Βουλή τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Τρέχουν με χίλια οι εργασίες για το «The Landmark Nicosia»-Drone timelapse με την εξέλιξη του έργου(video)
Η Exness αποκαλύπτει τον ανανεωμένο στόλο MINI και την ένταξη νέων λευκών αυτοκινήτων
«Business Professionals Certificate»: Το καινοτόμο πρόγραμμα από το PwC Academy και το ICAEW
Υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι και σωματική και ψυχική υγεία πάνε... χέρι-χέρι
«Στιγμές στο Μουσείο ’24»-Νέα σειρά εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Γ. Παντελή: Στο 4% του ΑΕΠ τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών-Σπουδαίο το έργο της ΕΑΣ
Χ. Χριστοφόρου: Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη από ΕΑΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το 6ο ετήσιο «Τουρνουά φούτσαλ TELETHON 2024»
Συνάντηση ιδρυτή «Hope For Childrer» και υψηλόβαθμων Ινδών αξιωματούχων